Helyi hírek 2014. augusztus 14. 08:00 Forrás: Magyar Kurír

Több mint százötvenen vettek részt a bugaci lelkigyakorlatos táborban

Képgaléria
Több mint százötvenen vettek részt a bugaci lelkigyakorlatos táborban
Húsz évvel ezelőtt jelent meg olyan sok gyerek és fiatal a bugaci táborban, mint idén, augusztus 3. és 10. között. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye 23. lelkigyakorlatos táborában több mint százötvenen sátoroztak a „hittanya” körül - adta hírül a főegyházmegye.











Az időjárás a táborozókat nem fogadta kegyeibe: alig volt éjszaka, amikor ne kaptak volna a nyakukba kisebb-nagyobb, olykor egészen kemény viharokat, zivatarokat. Ennek ellenére a csapat kitartott, megmaradt a jókedv, a lelkesedés, a közösségi szellem minden kényelmetlenséget legyőzött.

Az idei évre kitűzött témakörben – „Ajándék, aki vagyok. Ajándék, amit kaphatok” – számos előadás hangzott el. Sok esetben nem látjuk be, mekkora ajándék az életünk, egészségünk, képességeink, a világ, amelyben élünk, emberi kapcsolataink, nemzeti és vallási hagyományaink. Pazaroljuk ezeket, nem vigyázunk rájuk, nem értékeljük kellőképpen. Miként is lehet észrevenni, megbecsülni az igazi értékeket; hogyan lehetünk mi magunk is ajándékká mások számára? – ezekre a kérdésekre igyekeztek válaszokat adni a tábor meghívott előadói, többek között Kerényi Lajos és Farkas István piarista atyák, Béri Renátó karmelita szerzetes, Retkes Zsolt és Finta József egyházmegyés papok, Horváth Gábor és Barna-Papp Rozália világi tanárok, a Parázs Pasztorális Központ munkatársai és még mások.

A táborozók csoportbeszélgetések, illetve -foglalkozások keretében dolgozták fel a hallottakat, igyekezve az elhangzottakat beépíteni saját személyes életükbe. A lelki programokon, szentmiséken, imádságokon túl számos közösségépítő, szórakoztató programra is lehetőséget adott az együtt töltött hét: sport, kézműveskedés, tánctanulás, túra tette színessé a napokat. Különleges élményt jelentett a Bugac melletti régészeti ásatás, az egykori Pétermonostora meglátogatása, valamint a pusztai lovaskocsizás. A közösségi rendezvény csúcspontjaként Bábel Balázs érsek vezetésével szentmisén vettek részt a táborozók.
 

Kövessen minket a Facebookon is!