Gazdaság 2019. március 28. 16:00

Hat ország gyermekei ismerkedtek a néphagyományokkal a Waldorfban

Képgaléria
Hat ország gyermekei ismerkedtek a néphagyományokkal a Waldorfban
Hat ország gyermekei népesítették be a héten Félegyházán a Tiszta Forrás Waldorf iskolát. Köszönhető ez annak, hogy az intézmény részt vesz egy Erasmus-programban amelynek célja, hogy a diákok utaztatásával, közös programok szervezésével megismertessék egymás kultúráját, művészetét, és bepillantást nyerjenek a mindennapi életbe is.

A 2020-ig tartó programban Spanyolország, Csehország, Olaszország, Törökország, és Horvátország egy-egy iskolája vesz részt a magyar gyerekek mellett. Évente három országban találkoznak egymással, és minden alkalommal egy-egy témakört járnak körbe, ezzel kapcsolatosan tartanak bemutatókat, foglalkozásokat. Az első horvátországi találkozónak a feltalálók és találmányok voltak a témái, a félegyházi összejövetelen a néphagyományok, a zene, a tánc és az öltözködés került a fókuszba.

A találkozón résztvevő gyerekeknek és pedagógusoknak természetesen bemutatják a várost és a vonzáskörzet természeti turisztikai értékeit, valamint a megyeszékhelyre is szerveznek egy kirándulást – mondta el Feketéné Csikós Szilvia intézményvezető.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!