Helyi hírek 2014. augusztus 14. 14:30 Forrás: baon.hu

Nyári táborozás a művészetek jegyében

Nyári táborozás a művészetek jegyében
A helybeliek összefogásának és néhány főiskolás hallgató önzetlenségének köszönhetően immár negyedik alkalommal szerveztek művészeti tábort Gátéron.

Egy kis faluban ritkán nyílik lehetőség arra, hogy a gyerekek gitározni, táncolni, fényképezni vagy éppen videózni tanuljanak. A gátéri gyerekek viszont szerencsések, mert immár negyedik éve szervezi meg Jánosi Eszter az művészeti tábort a helyi iskolában és a faluházban.


Munkájában főiskolás barátai segítik. A médiaműhelyt Csernátoni Márk, a moderntáncot Mészáros Annamária és Szabó Nelli, a gitárt Teisz Gábor, a kézműves foglalkozásokat Csáki Nelli és Vörös Kinga, a néptáncot pedig Eszter és Virág Ádám tanítja egy héten át a gyerekeknek.

A táborba nem csak helybeliek vehetnek részt, jöttek a szomszédos Kiskunfélegyházáról, Budapestről, Etyekről és Tolnáról is - mondta el Jánosi Eszter. A táborvezetőtől azt is megtudtuk, idén is nagyon sok felajánlást kaptak, melyeknek köszönhetően a lehető legolcsóbban tudták megvalósítani a tábort. Ez azért is fontos, hogy azok a gyerekek is bekapcsolódhassanak, akiknek szülei egyébként nem tudnák kifizetni a művészeti tábor költségeit.

Rokonok, barátok, ismerősök segítették Eszteréket, hogy a tábor idén is létrejöhessen. De nem csak anyagi támogatást kaptak, a helybeliek gyümölccsel, zöldséggel segítettek, az egyik nagymama pedig lángossal lepte meg a táborozókat - részletezte Eszter, aki bízik abban, hogy a táborban tanultakat később majd folytatják a gyerekek. Munkájuk eredményességét igazolja, hogy sok a visszajáró táborlakó. Ugyanakkor mindig erőt ad a folytatáshoz a gyerekek és a szülők pozitív visszajelzése. De a legnagyobb boldogság, amikor a táborzáró gálán együtt örülnek a gyerekek sikerének - fűzte hozzá Jánosi Eszter.

Fotó: Vajda Piroska
 

Kövessen minket a Facebookon is!