Gazdaság 2019. március 30. 13:00 Forrás: agrotrend.hu - MTI

Még lehet jelentkezni a Vidék Kaland Programra

Még lehet jelentkezni a Vidék Kaland Programra
Városi, nem mezőgazdász, de az agrárium iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését várják Vidék Kaland Programra.

Fotó: illusztráció - ritefmonline.org

Április 18-áig lehet jelentkezni a Vidék Kaland Programra, amelyre városi, nem mezőgazdász, ám az agrárium iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését várják - jelentették be az Agrárminisztérium (AM) és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) közös sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Farkas Sándor, az AM parlamenti államtitkára üdvözölte az AGRYA által januárban indított Vidék élet, fiatalok vidéken címmel indított programcsomagot. Míg a Vesd bele magad! kezdeményezéssel a gyerekek a kertészkedéssel ismerkedhettek meg, addig a most megjelent felhívás által a fiatalok bepillantást nyerhetnek egy működő gazdaság mindennapjaiba, és megismerkedhetnek a vidékkel. Az államtitkára úgy vélte, hogy ezen programok vonzóvá tehetik az agráriumot a fiatalok számára.

Kesjár Kamilla, az AGRYA társelnöke elmondta, hogy a Vidék Kaland Programra 18-35 év közötti fiatalok jelentkezését várják. A pályázaton kiválasztottak egy hetet tölthetnek el fiatal gazdák által irányított gazdaságokban.

Jelentkezni ide kattintva lehet, ahol szintén érhető a pályázat részletes leírása is. A városi fiatalokat fiatal gazdák fogadják. Azok a gazdák, aki csatlakoznának a programhoz, szintén április 18-áig tehetik meg az AGRYA weboldalán.

A felhívásra mintegy 1300 család jelentkezett, közülük 944 család teljesítette a pályázat minden feltételét - tette hozzá Kesjár Kamilla. 


 

Kövessen minket a Facebookon is!