Kultúra 2019. április 13. 13:00

A költészet fiatalos népszerűsítése

Képgaléria
A költészet fiatalos népszerűsítése
Különleges irodalmi élményre hívta a fiatalokat a magyar költészet napja alkalmával a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. A GRAF slam-en Hegyi B. Anna, Lukács Gergely és Nagy Sándor osztotta meg érzelmeit, gondolatait és verseit a népes közönséggel. A zenei aláfestésről Dencs Dominik és Polyák Krisztián gondoskodott.

A meghökkentő, humoros, elgondolkodtató és interaktív Slam Poetry műfaja az idősebb korosztály számára alig ismert, de a fiatalok nagyon kedvelik. A Slam Poetry, mint önálló előadói műfaj Amerikából indult hódító útjára a nyolcvanas években egy építőipari munkás, egy önjelölt költő Marc Kelly Smith „Slampapi” kezdeményezésére. Ez egy olyan modern költészeti stílus, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos. A slammerek többnyire színpadi elemekkel tarkítva, fejből mondják el verseiket, gondolataikat. Nem színházi előadás, mert nincs előzetes forgatókönyv, bárki felmehet a színpadra. A slammer az utca nyelvén szól, aktuális témákról, hétköznapi emberekről, hétköznapi embereknek.

A könyvtári rendezvény előadói remekül érzik és gyakorolják a műfaj szabályait, amit igazolt a népes közönség előtt aratott sikerük is.
 

Kövessen minket a Facebookon is!