Helyi hírek 2019. április 13. 14:30

Szakmák Éjszakája a Mezgében

Képgaléria
Szakmák Éjszakája a Mezgében
A Szakmák Éjszakája programsorozathoz kapcsolódva a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium két helyszínen, az iskola épületében és a Tangazdaságban is fogadott látogatókat április 12-én.

A rendezvényre Farkas Sándor agrárminiszter helyettes is ellátogatott, aki a megnyitón a szakmát választó fiataloknak az agrárium fejlődéséről is beszélt.

– Ma a mezőgazdaság már nem a sáros gumicsizmáról szól. A digitalizáció, a robotika, a precíziós gazdálkodás és űrtechnika szintén részét képezik a szakmának, ezért a jelen kor gyermekei az egyik legfontosabb pillérei lesznek a 21. század agráriparának – mondta el köszöntőjében az agrárminiszter helyettes, aki ittléte során többször elismerően méltatta az iskola munkáját.

A Tangazdaság színes programokkal várta az érdeklődő családokat, ahol a lovaskocsikázás, a csikós bemutató és állatsimogató mellett a témához kapcsolódó kézműves foglalkozás és növény palántázás is várta a gyerekeket. A helyszínen a saját készítésű, parázson sült szalonna és debreceni kolbász mellett a szintén az iskola által előállított gyümölcs- és zöldségleveket is meg lehetett kóstolni.

Az iskola épületében is számos, az itt tanulható szakmákat bemutató és népszerűsítő foglalkozással készültek a szervezők. A kalácsfonás, a mézeskalács díszítés, a kóstolók, az ízfelismerő kvízjáték és a traktor szimulátor csak néhány a tucatnál is több szórakoztató, kedvcsináló program közül, amelyek a mezgés Szakmák Éjszakáján megtekinthető volt.

 

K. G.

Fotó: Nemes Imre

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!