Kultúra 2019. április 14. 12:15

Petőfi-versekkel emlékeztek a középiskolások

Képgaléria
Petőfi-versekkel emlékeztek a középiskolások
Kiskunfélegyháza önkormányzata Petőfi Sándor, lánglelkű költőnk emlékére a 2018-2019-es éveket Petőfi Emlékévvé nyilvánította. A programsorozat részeként szavalóversenyt hirdetett a középiskolás tanulóknak a helyi Petőfi Emlékbizottság, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. A felhívásra tehetséges előadók jelentkeztek, akik április 12-én, a könyvtárban mutatták be kedvenc Petőfi-versüket. Lelkes, érzelemdús előadásokat hallhattak a jelenlévők, a versenybizottságnak sem volt könnyű dolga, amikor meghozta a végső döntést. Egy versenyen azonban meg kellett határozni a sorrendet.

A bíráló közösség, amelynek elnöke Sirkó László, a Kecskeméti Katona József Színház örökös tagja volt, az első helyezést Lehoczki Tamara Andreának, a Kiskőrösi Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium  tanulójának ítélte. A szoros verseny okán három második helyezést adtak át. Akik átvehették: Patkós Alexandra és Seres Réka, a Szent Benedek Középiskola PG tagintézményének tanulói, valamint Martin Péter, a Kiskőrösi Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium  diákja. 

Oklevelet és értékes könyvcsomagajándékot nyertek: Patyi Andrea, Barna Zsanett, és Pajlovics Fanni. Emléklapot és oklevelet kaptak: Czakó Vivien, Fister Dorina, és Pajlovics Roxána.
 

Kövessen minket a Facebookon is!