Hirdetés
Helyi hírek 2019. április 27. 13:00

A mezgések a szakma ászai

Képgaléria
A mezgések a szakma ászai
Április 8-án és 9-én zajlott az Ágazati Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenyének országos döntője. A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnáziumot és Szakközépiskolát többen képviselték: Ajtai Petra 12/B osztályos tanuló élelmiszeripari ismeretek tantárgyból, Őri Márton és Berente Ottó 12/A osztályos tanuló pedig mezőgazdasági ismeretek tantárgyból. A verseny díjkiosztóját április 12-én, pénteken tartották Szolnokon.

A versenyre 19 iskola mintegy 260 főt nevezett. Az országban ebben a képzésben részt vevő tanulók száma 500 és 700 fő között lehet. Az ország összes iskolája nem nevezett a versenyre, és minden iskola a legjobb végzőseit nevezte be a versenyre. Az első írásbeli forduló interaktív felületen történt, mindenkinek a saját intézményében. A tesztkérdések és a számítási feladatok a középfokú érettségi követelményeire épültek. Az ország harminc legjobbja vehetett részt a szolnoki második fordulón. A második fordulóban már emeltszintű írásbeli feladatsort kellet megoldaniuk és szintén emeltszintű szóbeli tételekből feleltek a versenybizottság előtt a négy év szakmai anyagából. Anatómia, takarmányozástan, általános állattenyésztés, lótenyésztés, takarmánynövény-termesztés, tejgazdaságtani ismeretek valamint gazdasági ismeretek és gyakorlatok szakmai anyagából bármi lehetett, kérdésben, írásban és szóban is.

Az első helyezett 100 többlet pontot kapott a felsőoktatási felvételi pontjaihoz valamint 50 ezer forint értékű vásárlási utalványt és tárgyjutalmakat kapott.

A tizenkilencedik helyezett 50 többletpontot kapott a felsőoktatási felvételi pontjaihoz.
 

Kövessen minket a Facebookon is!