Kultúra 2019. április 30. 10:00

Könyvtársarok - A terhesség maga a csoda

Könyvtársarok - A terhesség maga a csoda
Május 7-én, kedden 10 és 12 óra között közösen rendezi meg a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a születés hetéhez kapcsolódó baba-mama programot, a Betűbölcsit. A kismamák Néma Attiláné Staar Ella dúla, szülésfelkészítővel és dr. Sinkó Melinda orvos, szoptatási tanácsadóval találkozhatnak. A mai könyvajánlónk témája ehhez a rendezvényhez kapcsolódik.

Peer Krisztina klinikai gyermekpszichológus és férje, Kele Fodor Ákos író külön-külön vezetett naplót a három gyermekükkel való várandósságról és a szülésről. A humoros, szívszorító és gondolatébresztő könyvből megtudhatjuk, hogyan változnak meg a családi szerepek, hogyan kommunikálhatunk a magzattal, miért van óriási jelentősége annak, hogyan beszélnek a leendő szülőkhöz az orvosok, és nem utolsó sorban azt, hogyan éli meg ezt az időszakot az apuka.




Nagy Réka Ökobaba című könyvében olyan témaköröket jár körbe, mint a természetes babavárás, a bababarát lakás kialakításának módjai, de foglalkozik a babaápolással, a babajátékokkal és a kicsik helyes táplálkozásával is. A könyv olvasásakor rájövünk arra, hogy a fenntartható életmódot meg lehet élni a hétköznapok szintjén szülőként is.




Orosz Katalin és S. Nagy Zita munkájuknak A sorsformáló 9+1 hónap címet adták, hiszen úgy vélik, hogy az újszülött élete nem tiszta lappal indul el. Magzatként már számos olyan élményt szerzett, amelyek tapasztalattá sűrűsödve döntően befolyásolják sorsa további alakulását, egészségi állapotát, magatartását, reakcióit.



 

Kövessen minket a Facebookon is!