Helyi hírek 2019. május 1. 13:00

Sokoldalú felkészültségüket bizonyították a mezgések Kaposváron

Képgaléria
Sokoldalú felkészültségüket bizonyították a mezgések Kaposváron
Április 25-26-án Kaposváron rendezték meg a 21. Guba Sándor Emlékversenyt. A résztvevők 12 mezőgazdasági szakgimnáziumból érkeztek és négy témakörben versenyeztek a szakmai zsűrik előtt a Kaposvári Egyetem előadói termeiben. A versenyzőknek sokoldalú felkészültségről kellett számot adni. A mezgések kiválóan teljesítettek a megmérettetésen. Lótenyésztés, lovaglás, lovas hagyományok szekcióban Varga Zsófia az első helyezett lett. Feladata a gyógynövények a lovak takarmányozásában téma feldolgozása volt. A versenyre Dózsa Tamás Károly készítette fel.

Kiskunfélegyházi II. szekció: Növénytermesztés napjainkban
Gombos Szonja Eliza - különdíj, téma: Gazdálkodás másképpen, csökkentett vegyszer felhasználással, szermaradék mentesen, bio-módszerekkel, felkészítő tanár: Tarjányi Ágoston
Miklos Bence – különdíj, téma: A homok vidék tűzpiros kincse – fűszerpaprika Csengelén, felkészítő tanár: Hegedűs Zsuzsanna

III. szekció: Alternatív jövedelemszerzés, vidékfejlesztés, vadászat, vadgazdálkodás
Szikora Bendegúz- különdíj, téma: Solymászat a mezőgazdaságban, felkészítő: Dózsa Tamás Károly

A Guba Sándor Emlékversenyt évente rendezik meg az AM DASzK kaposvári tagintézményében, a Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban, a névadó dr. Guba Sándor emlékére.

Az emlékversenyen részt vehet minden magyarországi és határon túli mezőgazdasági szakgimnázium, szakképző- és szakközépiskola 9-14. évfolyamos magyar anyanyelvű tanulója önálló pályamunkával, illetve maximum két tanuló készíthet közösen pályamunkát.

A meghirdetett témákhoz kapcsolódó kísérletek, megfigyelések, adatgyűjtés történhet bármely létező nagy-, illetve kisüzemben, családi gazdaságban, bel- és külföldön egyaránt. Az adatfeldolgozást a tanuló elsősorban saját, illetve az iskolában, vagy a kutatás, megfigyelés helyén rendelkezésre álló eszközökkel végezze.


 

Kövessen minket a Facebookon is!