Helyi hírek 2019. május 17. 07:30

Körkérdés: Látogatja-e a félegyházi szabadtéri rendezvényeket?

Képgaléria
Körkérdés: Látogatja-e a félegyházi szabadtéri rendezvényeket?
Tavasztól őszig évről évre számos szabadtéri program népesíti be a várost. A parkerdőben egyebek mellett a majális és az oldalkocsis motoros találkozó kap helyet, a belvárost többek között a Városalapítók Hete, a libafesztivál, a kézműves sörfesztivál és a Múzeumok Éjszakája népesíti be. A programok minden korosztályt megszólítanak.

Papp Elemér (68)

Ha tehetem, ellátogatok a szabadtéri rendezvényekre. Élvezem a programokat, a friss levegőt. Sok ismerőssel összefutok ilyenkor, és szívesen váltok velük néhány szót. A városi rendezvények általában jó hangulatban telnek, a kulturális programok mellett elsősorban a koncerteken, zenés műsorokon vannak sokan. Mindig előre tájékozódom a részletes programról, és kiválasztom azokat, amelyek érdekelnek.

 

Horváth Piroska (35)

Engem elsősorban a családi rendezvények vonzanak, ahová a gyerekekkel együtt mehetünk, és mindannyian jól érezzük magunkat. Rendszeresen részt veszünk az ilyen szabadtéri programokon, és örömmel tapasztaljuk, hogy egyre gazdagabb, tartalmasabb a kínálat. A parkerdei majálison kiváló ötlet volt az ingyenes játszóház, a gyerekeket lefoglalta, miközben a felnőttek is nyomon követhették a műsorokat. Szeretjük a városközponti rendezvényeket is, de a parkerdei, zöldövezeti programok közelebb állnak hozzánk. A gyerekek is jobban kedvelik, hiszen kimozdulunk a város zajától kicsit távolabb, a szabadba.

 

Malatinszki Zita (32)

Nyomon követem a szabadtéri programokat, számomra kikapcsolódást nyújtanak, ilyenkor elengedhetem kicsit magam. Gyerekprogramok és a zenei műsorok jól megférnek egymás mellett, csak szervezés kérdése. A városközponti programokat kicsit talán jobban kedvelem, gondolok itt például a Városalapítók Hetére, a libafesztiválra, de a sörfesztiválra is szívesen megyek. Ha van lehetőségem, akkor ott vagyok a városi rendezvényeken, a hétköznapi körforgásból kiszabadulva a feltöltődésre is szánni kell egy kis időt.

 

Csőke Ákos (27)

Ha időm engedi, akkor mindenképpen elmegyek a félegyházi rendezvényekre. Az a tapasztalatom, hogy ilyenkor mindenki megtalálhatja a kedvének való programot és a gyerekesek mellett a fiatalokra és az idősebb korosztályra is gondolnak. Szívesen megyek a belvárosi programokra is, de a parkerdei rendezvényeket kicsit talán még jobban szeretem, mert a szabadban jobban telik az idő.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!