Helyi hírek 2019. május 5. 12:30

Búcsút vettek a végzős mezgések is az alma matertől

Képgaléria
Búcsút vettek a végzős mezgések is az alma matertől
A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium végzős diákjait május 4-én búcsúztatták diáktársaik, szüleik és tanáraik. – Ellentmondásos érzések övezik ezt a napot, hiszen évek óta vártátok, hogy elérkezzen, és most mégsem önfeledt az ünnep. Búcsúzás a középiskolás korszaktól, visszatekintés az elmúlt évek alatt összegyűjtött emlékekre, egy pici számadás, előretekintés a jövőbe vezető útra, a közelgő vizsgákra: egyszerre keltenek örömöt, szomorúságot, elszántságot és kétségeket – fogalmazott Rózsa Pál igazgató búcsúztatójában. A ballagási ünnepségen jutalommal és ajándékkal ismerték el, az országos tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményt elért ballagó tanulók munkáját.

– Az itt töltött évek mindennapjainak harcai, élményei, sikerei és nehézségei nagyon erős köteléket építettek az osztálytársak, az évfolyamtársak, a diákok és tanáraik között. Ma a kötelékek meglazulnak, a biztonságot adó közös munka befejeződik.

Az érettségin, a szakmai és felvételi vizsgákon, a munkahely szerzés útjain, már mindenki a maga boldogulásáért küzd. Kell, hogy sikerrel vegyétek ezeket az akadályokat is, hiszen bizonyítottátok, hogy képesek vagytok rá.

Köszönöm, hogy szerettétek és segítettétek az iskolát, köszönöm a reggeli vidám köszönést, a rendezvényeken nyújtott segítségeteket, a tanüzemekben végzett munkátokat, az iskola hírnevéért bizonyított szorgalmatokat és tehetségeteket, a szép országos versenyeredményeket – búcsúzott a diákoktól az igazgató.

Az országos versenyeken kiváló eredményeket elért tanulók munkáját emlékplakettel és ajándékkal ismerték el:

  • Vörös Norbert Ferenc (Húsipari Termékgyártó Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen 1. helyezést ért el)
  • Horváth Dávid (Húsipari Termékgyártó Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen 3. helyezést ért el)
  • Koresánszki József (Húsipari Termékgyártó Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen 4. helyezést ért el)
  • Berente Ottó (Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenyén mezőgazdasági szakmacsoportban 1. helyezést ért el)
  • Dósai Kamilla (Gazda Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen Kenderesen 2. helyezést ért el)
  • Ajtai Petra (Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenyén élelmiszeripari szakmacsoportban 5. helyezést ért el)
  • Réczi Zsanett (Lovász Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen 5. helyezést ért el)
  • Széll Nikolett (Lovász Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen 6. helyezést ért el)
  • Molnár Laura Enikő (Pék Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen Székesfehérváron 7. helyezést ért el) Enikő a jutalom mellé a P&P Pékáru Kft. külön ajándékát is átvehette Horváth Krisztián szakoktatótól.
  • Szabó Imre (Pék Hagyományőrző Versenyen aranyérmet kapott, valamint a legjobb gyakorlatért különdíjban részesült) Imre a jutalom mellé a P&P Pékáru Kft. külön ajándékát is átvehette Horváth Krisztián szakoktatótól.
  • Csapó Dávid (Pék Hagyományőrző Versenyen bronzérmet kapott) Dávid a jutalom mellé a P&P Pékáru Kft. külön ajándékát is átvehette Horváth Krisztián szakoktatótól.

 

Kövessen minket a Facebookon is!