Helyi hírek 2014. augusztus 18. 12:10 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Több mint 15 ezer jármű és közel 51 ezer utas

Több mint 15 ezer jármű és közel 51 ezer utas
A hétvége határforgalmi adatai Bács-Kiskun megyéből.

Több órás várakozás alakult ki augusztus 3. hétvégéjén a Tompa Közúti Határátkelőhely belépő oldalán, mivel szabadságuk leteltével visszaindultak Nyugat-Európába az ott dolgozó vendégmunkások. Az átkelőhely maximális létszámmal dolgozott az utasok gyorsabb ellenőrzése és áthaladása érdekében. Pénteken, szombaton és vasárnap összesen 15.541 jármű és 50.805 utas vette igénybe a határátkelőhelyet. Egy átlagos napon hozzávetőleg napi 2500 járművet és 4800 személyt ellenőriznek a rendőrök.


A Bácsalmási Határátkelőhelyen a három nap alatt 1869 járművet és 5729 személyt ellenőriztek, ami rekordot döntött, mivel ennyien még nem vették igénybe ezt a határátkelőhelyet. A három nap alatt tiltott határátlépés miatt 31 külföldivel szemben intézkedtek a Bács-Kiskun megyei rendőrök. Továbbá 68 embert visszairányítottak Szerbiába a határrendészek, mivel nem feleltek meg valamely beutazási feltételnek.

A következő hétvégén is többnyire a belépő oldalon kell várakozás kialakulására számítani. Kérjük a közlekedőket, hogy útnak indulás előtt tájékozódjanak! A rendőrség honlapján, a www.police.hu-n folyamatosan elérhetők a legfrissebb várakozási idők.
 

Kövessen minket a Facebookon is!