Kultúra 2019. május 11. 07:30

Fiatal képzőművész növendékek mutatkoztak be

Képgaléria
Fiatal képzőművész növendékek mutatkoztak be
Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola fotó-videó és grafika-kerámia szakos diákjai egy kiállításon mutatkoznak be. Idén május 8-án, a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájába vitték el alkotásaikat a nagyközönségnek a fiatal grafikusok, festők, fotográfusok és keramikusok. A megnyitón Kis-Fekete Vilmos, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese méltatta a növendékek nemes törekvését, és ajánlotta a tárlatot az érdeklődők figyelmébe. A megnyitó színvonalát a művészeti iskola Vonós Kamaraegyüttese Hegyesi Judit felkészítő tanár közreműködésével emelte.

Kis-Fekete Vilmos megnyitójában elmondta: – Minden ember nyomot hagy az életben. Nyomot hagyunk a földön, amikor továbblépünk, az autó kerekével, de a legfontosabb, hogy nyomot hagyunk az emberek lelkében is. Erre a legjobb eszköz a művészet valamely ága, ami a mostani kiállítás tekintetében a képzőművészet.

Volt a fejetekben egy gondolat, a lelketekben egy érzés és volt hozzá egy olyan tanár, aki megmutatta, hogyan fejezhetitek ki magatokat, így születtek meg ezek az alkotások, amelyek aztán a kiállításra ellátogatók lelkében maradandóan szép nyomokat hagynak. Kívánom, hogy hasonló sok szép alkotás szülessen még kezeitek által, amellyel meglephetitek szüleiteket, családotokat és városunk lakóit, az idők múltán pedig majd önálló kiállítással is büszkélkedjetek, amelyre messze tájakról is érkeznek látogatók.  

Kis-Fekete Vilmos megköszönte Mucsi Mercédesznek és Gajdics Dávidnak, hogy fáradtságot nem ismerve segítik az ifjú alkotókat képzőművészeti ambícióik kiteljesítésében.
 

Kövessen minket a Facebookon is!