Sport 2019. május 20. 15:00

Országos döntőben a kecskeméti veterán focisták

Országos döntőben a kecskeméti veterán focisták
Sikerrel vették a regionális selejtezőket és bekerültek az ország legjobb 12 csapata közé a kecskeméti veterán labdarúgók. A régiós kiírás utolsó fordulóját májusban tartották, a döntős szereplést már korábban bebiztosították a félegyházi labdarúgókkal kiegészült együttesnél.

Kecskeméti veterán labdarúgók léptek pályára május 4-én a széktói stadion pályáján, ahol az utolsó fordulót rendezték meg a régiós veteránbajnokságban. A kecskemétiek számára már csak a hazai pályához méltó szereplés volt a tét, hiszen az országos tizenkettes döntőbe jutást már korábban sikerült bebiztosítaniuk. A torna országos döntőjét egyébként június 22-én, Budapesten rendezik.

A kecskeméti veteránoknak, akiknek a két felkészítő edzője Mányoki János és Karakas Ferenc véleménye alapján a csapat névsorára vetett pillantás egy kész időutazás a kecskeméti szurkolók számára, hiszen nemcsak a Kecskeméti TE-t és a Kecskeméti SC-t Kecskeméti Dózsát képviselik a játékosok, hanem kiegészültek Kiskunfélegyházáról (Katona Otto, Majoros László) valamint Kiskunhalasról Tápai Tibor) személyében megyei szinten jól ismert játékosokkal. A csapatok a jórészt fővárosi illetőségű inFúzió, az Abony és a Dabas négy körmérkőzéses tornán döntötték el, hogy ki juthat az országos döntőbe, a kecskeméti torna volt az utolsó a sorban. Karakas Ferenc, a csapat vezetője az országos tornán is tisztes helytállást vár a társaságtól, amelynek a lelkesedésével nincs hiba. Magabiztosan nyertük a régiós kiírást. Elismerésre méltó teljesítmény az országos döntőbe jutás, hiszen összesen kilencvenhat csapatból jutott be a legjobb tizenkettő. Az eredményeink alapján bizakodóan készülünk a döntőre.

 

Álló sor, balról: Dankó József, Mányoki János, Szapu László, Terjéki Zoltán, Majoros László, Tápai Tibor, Parti Gyula, Karakas Ferenc, Márkli András. Elöl: Kiss Sándor, Magyar Miklós, Katona Ottó, Ábel László, Horváth László, Magyar István

 

 

Kép és információ: Majoros László

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!