Hirdetés
Helyi hírek 2019. május 17. 10:00

Szép magyar beszéd

Képgaléria
Szép magyar beszéd
Radics Péter 11/A osztályos tanuló képviselte a kiskunfélegyházi Mezgét és továbbjutott az országos, illetve Kárpát-medencei döntőre a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép magyar beszéd verseny megyei fordulóján.

A nagy hagyománnyal és ranggal bíró eseménynek 54. alkalommal adott otthont a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium. A négynapos rendezvényen - április 25-e és 28-a között - 145 versenyző vett részt, két kategóriában pontoztak: külön-külön értékelték a gimnáziumokat  és a  szakközépiskolákat.

Péter a 64 szakközépiskolás versenyző között remekül helytállt, és az Anyanyelvápolók Szövetségének különdíjával zárta a versenyt. A díjkiosztón a zsűri egyik tagjától, Juhász Judit volt rádiós műsorvezetőtől személyes dicséretet és biztatást is kapott: ne hagyja abba a versenyzést, ígéretesnek tartja a teljesítményét.  Remélhetőleg a jövő évben is lehetősége lesz ennek bizonyítására, és ismét eljut az országos döntőre. Szép teljesítményéért az iskola igazgatói dicsérettel jutalmazta. Felkészítő tanára: Pap Éva.
 

Kövessen minket a Facebookon is!