Helyi hírek 2019. május 22. 10:00

A Parlamentben vehette át a kitüntető díjat Balázs

A Parlamentben vehette át a kitüntető díjat Balázs
Az Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (Szakma Sztár Fesztiválon) nagy fölénnyel, kiváló hozzáállással és teljesítménnyel az ország legjobbjának bizonyult Zsolnai Balázs, a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma festő, mázoló, tapétázó végzős tanulója. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Parlament felsőházi termében szervezte meg a díjátadó ünnepséget a XII. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyein legjobban szereplő tanulók (I-III. helyezettek) és gyakorlati felkészítő tanáraik részére.

A végső szakmai megmérettetést két válogató verseny előzte meg, amelyen elméleti és gyakorlati feladatok alapján döntött a szakmai zsűri a nyolc, döntőbe jutott tanuló személyéről. Balázs győzelme komoly munka és szakmai elköteleződés gyümölcse. A felkészülést Nemes Zoltán gyakorlati oktató (fotónkon) és Erdélyiné Szabadi Ibolya szakmai elméleti tanár segítették. A végső feladatot 2x5 óra alatt kellett teljesíteni: egy kötelező szerkesztést és egy szabadon választott témájú és technikájú feladatot, kötött elemekkel.

Ezzel a teljesítménnyel Balázs automatikusan megkapta a szakmai végzettséget, így iskolájától egy időre elköszönve most már aktívan űzi választott szakmáját sok megrendelő örömére. A kiskunfélegyházi Kossuth iskola, valamint Balázs lakóhelye, Csengele büszkék a fiatal szakemberre, akire persze még sok tanulás vár az életben.
 

Kövessen minket a Facebookon is!