Helyi hírek 2014. augusztus 19. 10:35 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Lezárt akta: „Fehérgalléros” bűnözők

Lezárt akta: „Fehérgalléros” bűnözők
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytatott vesztegetés bűntett és csődbűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Gyula 47 éves nyíregyházi lakos - vállalkozó és két társa ellen.



A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 2012 szeptemberében egy budapesti kft. felszámolási eljárását rendelte el. A cég felszámoló biztosa H. Tünde 43 éves kecskeméti lakos volt.

A kft. folyószámlájára egyik külföldi üzleti partnerétől nagyobb összegű utalás érkezett, melyhez azonban a felszámolás miatt az ügyvezető, B. Ákos 38 éves debreceni lakos már nem fért hozzá. Azért, hogy B. Ákos a pénzösszeghez hozzájuthasson, egy nyíregyházi vállalkozó, Sz. Gyula segítségét kérte.

A nyíregyházi férfi felvette a kapcsolatot H. Tündével, akinek 2013. február 6-án „kenőpénzt” adott át, amiért azt kérte, hogy az érkezett összeget téves utalás jogcímen utalják vissza a külföldi cégnek. Két nappal később megtörtént a visszautalás a külföldi üzleti partner részére. A nyomozás adatai alapján a kérdéses összeg a kft. rendes gazdálkodásának körében bevételként érkezett, így a felszámoló jogellenesen utalta vissza az összeget. Ezzel ugyanis a cég vagyonát csökkentette, a cég hitelezőinek kifizetését pedig meghiúsította.

A nyomozók 2013. szeptember 25-én összehangolt akció során mindhárom személyt elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A Kecskeméti Járásbíróság Sz. Gyula házi őrizetét, társai lakhelyelhagyási tilalmát rendelte el.

A rendőrség a nyomozást 2014. augusztus 19-én befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek küldi meg.
 

Kövessen minket a Facebookon is!