Sport 2019. május 23. 16:30

3 arany, 3 ezüst és 5 bronzérem a Koppányoknál

Képgaléria
3 arany, 3 ezüst és 5 bronzérem a Koppányoknál
Három versenyen képviselték Kiskunfélegyházát május 18-án és 19-én a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai.

A Kiskundorozsmai Íjászok Baráti Köre által szervezett Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 2. fordulóján 10 fővel vettek részt a Koppányok. A verseny helyszíne Szeged-Kiskundorozsmán, a Hősök Ligete volt. A Koppányok közül első helyen végzett Kövecses Zsuzsanna modern pusztai íjjal, második lett Csányi József és ifj. Fetter Tamás, harmadik lett Szeibert Imre és Bicskeiné Csányi Mária, szintén modern pusztai íjakkal. Vadászreflex íj kategóriában Tamáskovics Gyula a harmadik helyre küzdötte magát. Fetterné Nagy Tünde 4., Zoboki Botond 5., Balanyi Sándor 7., Szólya Imre pedig a 8. helyen zárta a napot.

Május 19-én, a Sólyompróba nevű sorozat 3 fordulóját rendezték meg a Sándorfalvi Sólymok, a Nádastó Szabadidőparkban. Erre a versenyre hatan utaztak az íjászok. Eredmények: Bicskeiné Csányi Mária 2., ifj. Fetter Tamás 3., Zoboki Botond 3., Balanyi Sándor 4., Fetterné Nagy Tünde 7., Szeibert Imre a 7. helyen végzett. Mindannyian a népszerű modern pusztai íjjal lőttek.

Partiumba, a Bihar megyei Betfia-Caii din Vale központba utazott Kis Mónika és Dinnyés Gyula, a május 18-án rendezett 4. White Lion Kupára, ami egyben a Bihar Megyei Íjász Kupa első állomása is volt. A versenyt 24 célon 2 lövéssel játszották végig a Koppányok. Az Alföldi viszonyokhoz szokott íjászoknak óriási kihívás volt a festői környezetben, hegyi viszonyok adta nehézségek leküzdése. Eredmények: Kis Mónika és Dinnyés Gyula 1. helyen végeztek, mindketten vadászreflex íj kategóriában.

A következő kihívás, május 25-én, a Kecskeméten rendezendő OB kvalifikációs verseny lesz.

Kis Mónika
 

Kövessen minket a Facebookon is!