Program 2019. május 27. 14:30

Május végi - júniusi programok a városi könyvtárban

Május végi - júniusi programok a városi könyvtárban
A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Május 28., kedd 17 óra
Az ünnepi könyvhét programsorozat keretében mutatják be Gubcsi Lajos: Április – havi ciklus című könyvét. A helyi ünnepi könyvhét programjait Csányi József polgármester nyitja meg. Közreműködik Schramek Géza színművész.


Május 28. – június 28.
Könyvbörze – az ünnepi könyvhét alkalmából – könyvtári állományból kivont könyvek, folyóiratok kedvezményes vására. A kiadványok megvásárolhatók nyitvatartási időben, a ruhatárban.


Május 30., csütörtök 17 óra
Anno az én tévém. Közönségtalálkozó és nosztalgikus beszélgetés Endrei Judittal. A szerző könyvei a helyszínen megvásárolhatók és dedikáltathatók.


Június 4., kedd 10 óra
Betűbölcsi. A városi könyvtár baba-mama klubja.


Június 5., szerda 17 óra
A trópusok ajándékai - szenvedélyes kutatóutam igaz története Bolívia indiánjai között címmel dr. Hajdu Zsanett biológus és gyógynövénykutató könyvét mutatják be.


Június 6., csütörtök 17 óra
Árnyaim könyvei címmel író-olvasó találkozón ismerhetik meg Fekete Aliz V'angel Trilogy első két kötetét.


Június 8., szombat 9.30 
Színe-java klub. Vezeti Tarjányi Xénia művésztanár.


Június 8., szombat 10 óra
A szervdonorok hozzátartozóinak összejövetele.


Június 11., kedd 16.45 
Könyvek klubja olvasókör. Téma: Ingeborg Bachmann Mindent c. elbeszélése. Vezeti dr. Szabó Imre.


Június 11., kedd 17 óra
Kérdezze meg gyógyszerészét! Az Egészségfejlesztési Iroda sorozatának 2. előadása: Téma: Mellékhatások: miről is kérdezze kezelőorvosát, gyógyszerészét? Előadó dr. Kurucz Dóra, a BENU Gyógyszertár Kiskunfélegyháza Ginkgo gyógyszerésze.


Június 12., szerda 17 óra
Mesélő terek címmel a Főtér irodalmi pályázat és írásműhely alkotásaiból készült antológiát mutatják be. A műhely vezetői: Miklya Luzsányi Mónika és Miklya Zsolt


Június 13., csütörtök 8-14 óra
Családi értékek a XXI. században. Minikonferencia a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete szervezésében.


Június 13., csütörtök 17 óra
A Hattyúkerti zenés esték sorozatban a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zenei pályára készülő végzős növendékeinek koncertje.


Június 18., kedd 17 óra
Miklya Luzsányi Mónika: Az ecsedi boszorkány című történelmi családregényét dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész ismerteti. A kötet az Athenaeum Kiadó gondozásában jelent meg.


Június 20., csütörtök 17 óra
A Hattyúkerti zenés esték sorozatban Patkós Mariann (a Virtuózok döntőse, 14 éves) és Patkós Maja (a Virtuózok elődöntőse a II. szériában, 12 éves), a Király-Kőnig Péter Zeneiskola hallgatóinak hárfaműsora.


Június 22., szombat 9.30 óra
Színe-java klub. Vezeti Tarjányi Xénia művésztanár.


Június 25., kedd 17 óra
Lőrincz Dávid A Kulcsember című kötetéről a szerzővel Blazsev Zsófia, az SZTE magyar, történelem szakos hallgatója beszélget. A könyv az Üveghegy Kiadó gondozásában jelent meg.


Június 27., csütörtök 17 óra
A Hattyúkerti zenés esték sorozatban Kun örökség zenében címmel vendég a Jenyiszej Együttes. Közreműködnek: Farkas Tünde, Födi Ágnes, Izsák Kata, Cseke Attila, Molnár István és Zsirmik István


A városi könyvtár nyári nyitvatartása:

Július 1-jétől 22-éig részleges nyitvatartás. A szolgáltatások kedd, péntek 8-17 óráig, szerda-csütörtök 12-17 óráig a Hattyúház internetes részlegében vehetők igénybe.

Júliusban és augusztusban szombati napokon zárva tartanak.




 

Kövessen minket a Facebookon is!