Kultúra 2019. május 29. 18:30

Április - havi ciklus

Képgaléria
Április - havi ciklus
Gubcsi Lajos kiskunfélegyházi születésű közgazdász, újságíró és könyvszerző Április - havi ciklus című új kötetének bemutatóját rendezték meg május 28-án, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az esemény egyben a 90. Ünnepi Könyvhét nyitórendezvénye volt, amely idén rendhagyó módon egy hónapon át, május 28-a és június 28-a között tarkítja izgalmas programokkal a város kulturális életét.

A megnyitón az intézmény igazgatója, Kállainé Vereb Mária és Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket. A szerző finom erotikával fűszerezett versei Schramek Géza színművész tolmácsolásában hangzottak el.

Schramek Géza színművész, korábban így vallott a kötetről a Magyar művészetért oldalon:
"Erotikusnak nevezte Gubcsi Lajos a havi ciklusokból álló sorozat ezen verskötetét, az Áprilist... mikor kézhez kaptam, hogy felkészüljek a bemutatóestre, sokszor elolvastam, és egyre világosabbá vált bennem, hogy ez sokkal több, mint erotika..., ez filozófia, esszencia. Az érett, az idősödő férfi esszenciája... szóval, pont jókor jön nekem is, az én életemben... s gyanítom, sokakéban.

Azt határozottam érzem, hogy az előadást, ezt az éteri hangulatot, amelyben ott van az örök nőiség és inkább a már megtalált égi szerelem, mint a földi..., hogy mindez a szöveg egyben oly gyönyörű zene is, muzsika, hogy a versmondás ott, Félegyházán, a bemutatón folyamatos zenei aláfestéssel kell szárnyra bocsátani! "

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!