Helyi hírek 2019. május 31. 07:30

Arany diplomával és az Év Kórusa díjjal térhettek haza a "Kicsinyek"

Arany diplomával és az Év Kórusa díjjal térhettek haza a "Kicsinyek"
Az Éneklő Ifjúság mozgalom 2019-es eseményei között ismét megrendezték a Kicsinyek Kórusainak XV. Országos Fesztiválját Kaposváron. A Szivárvány Kultúrpalotában nyolc gyermekkórus állt színpadra május 11-én.

Nagyné Mészáros Erika, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek Kórusának karnagya elmondta, hogy először vesznek részt a fesztiválon, amelyről a Magyar Kórusok, Zenekarok, és Népzenei Együttesek Szövetségénél (KÓTA) hallottak. Összesen nyolcvanhét diákkal érkeztek Kaposvárra, műsorukban pedig XX. századi és reneszánsz dallamok csendültek fel.

A kórust Pocskai Roland, a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára kísérte zongorán.

Dr. Mindszenty Zsuzsanna, a KÓTA és egyben a zsűri elnöke hangsúlyozta: ilyenkor azt veszik figyelembe, milyen művet választottak a karnagyok, az mennyire illik a gyerekekhez, hogyan hangzik a darab, és mennyire színesek a művek. A Kiskunfélegyházi Batthyány Kicsinyek Kórusának értékelésében kiemelte az igényes kórushangzást, a tiszta intonációt, a műsorösszeállítást, a szépen megvalósított dinamikai és tempókaraktereket.

A Kicsinyek Kórusa Nagyné Mészáros Erika vezényletével a lehetséges legmagasabb minősítési fokozatot érte el az Arany Diplomával.  A KÓTA az Év Kórusa kitüntető címet adományozta a kórusnak, már másodszor.

A kórusvezető azt is kiemelte, hogy fontosak az ilyen jellegű megmérettetések, a gyerekek ezáltal más kórusokat is hallhatnak, és el tudják helyezni magukat a magyar gyermekkórusok között. Lázas készülődés előzte meg a versenyt, de a megérdemelt jutalom sem maradt el, amely egy kirándulás volt a patcai Katica Tanya élményparadicsomban és a szennai skanzenben.

Forrás: sonline.hu, baon.hu

Bense Zoltán

 


 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!