Sport 2019. június 5. 09:00

Diáksporti elismerés Dinnyés-Kis Zsuzsannának

Diáksporti elismerés Dinnyés-Kis Zsuzsannának
A Magyar Diáksport Szövetség küldöttgyűlésének keretében díjazták azon diáksport vezetők, diáksportot segítők munkáját, akik az elmúlt évek során részt vettek a szövetség szerteágazó tevékenységében, hozzájárultak a diákolimpiai rendezvények zökkenőmentes lebonyolításához, sikereket értek el tanítványaikkal. 2019-ben „Diáksportért” díjjal tüntették ki Dinnyés-Kis Zsuzsannát, a kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola pedagógusát. A díjat Balogh Gábor elnöktől és Tóth Zoltán alelnöktől vehette át. Dinnyés-Kis Zsuzsanna 2016 óta vesz részt Kiskunfélegyháza körzetének diáksport bizottsági munkájában, itteni elnökhelyettesként szervezi, koordinálja a diákolimpiai versenyeket.

A tavalyi évben Luchmann Péter, idén pedig Dinnyés-Kis Zsuzsanna nyerte el a „Diáksportért” díjat, mindez a kiskunfélegyházi diákolimpiai versenyeket szervezését dicséri. Tanévenként 20-21 körzeti, területi megmérettetést rendeznek városunkban, több sportágban. A versenybírók megszervezése mellett helyszíni időpontok, illetve jegyzőkönyvvezetések, adminisztráció tartozik hozzá a bizottsági feladatokhoz – mondta el Dinnyés-Kis Zsuzsanna. Hozzátette, örül az elismerésnek, ez további inspirációt ad a diákolimpiai versenyekhez, amelyekbe sok gyermek kapcsolódik be, szép sikereket elérve városunk és iskoláik számára.

A lebonyolítást tekintve az országos döntőket városi, megyei selejtezők előzik meg. A gördülékeny szervezés mellett jó kapcsolatot ápol a megyei szövetség tagjaival. A Magyar Diáksport Szövetség minden év májusában tartja meg küldöttgyűlését, ekkor értékelik és díjazzák az ebben résztvevőket.

 

Fotó: mdsz.hu

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!