Helyi hírek 2019. június 10. 17:30

Idén is több száz pünkösdi zarándok érkezett Pálosszentkútra

Képgaléria
Idén is több száz pünkösdi zarándok érkezett Pálosszentkútra
Több százan gyűltek össze pünkösdvasárnap Pálosszentkúton, hogy együtt ünnepeljék az egyház születésnapját. A fehér barátok meghívására sokan gyalog, de voltak akik lóháton érkeztek az Alföld egyik legszebb Mária-kegyhelyére.

A pünkösdi események már pénteken elkezdődtek a Kalocsa-Kecskeméti Egyházmegye Ifjúsági Találkozójával, amelyre ezúttal is sok megyebeli fiatal érkezett. A találkozó fő témája idén az együttműködés volt - számolt be a baon.hu.

A szombati ünnepi szentmisén dr. Bábel Balázs érsek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét. A vasárnapi ünnepi szentmisét dr. Darvas-Kozma József, csíkszeredai plébános celebrálta. Homíliájában egy kenyai keresztény fiatal vallomását idézte: "Ti európaiak értékes órákat viseltek a kezeteken. Nekünk nincs ilyen tetszetős drága óránk, de nekünk van időnk mindenre. Nektek nincs."

– Kedves zarándok testvérek, akik eljöttetek ide, a pálosszentkúti pünkösdi búcsúra, ezt az időt mindannyian ide szántuk. Bár földi dolgaink gyakran fogva tartanak bennünket, nem tesznek szabaddá minket. Most mégis Istennel akarunk lenni és arra törekszünk, hogy kinyissuk a lelkünket, hogy befogadhassuk, amit adni akar nekünk – fogalmazott a plébános.

– A szentlélek eljövetelével teljesedett ki a próféták jövendölése, Jézus ígérete. Láthatóvá lett az egyház. A szentlélek megláttatja velünk az összefüggéseket, a lehetőségeket és az igazságot. Az egyház nagy feladata az Istennel való kiengesztelődés szolgálata marad, egyrészt tanítással, másrészt a szentségi közreműködéssel – magyarázta dr. Darvas-Kozma József.

Az ünnepi szentmise körmenettel és a gyermekek megáldásával zárult.

Fotó: Vajda Piroska - Petőfi Népe
 

Kövessen minket a Facebookon is!