Egészségügy 2019. június 16. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Szentháromság vasárnapja – 2019. június 16.

1. Ma délután 5 órakor tartják a Kalmár-kápolna búcsúját.

2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. Június 20-án, csütörtökön Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe lesz. Este 6 órakor a Szent István Templomban lesz az ünnepi szentmise, amelynek végén indul az úrnapi körmenet a templom körül, tekintettel a Béke téri felújításra. Az idén ezért nem állítanak sátrakat, a szervezést teljes egészében az Újtemplom végzi. Szeretettel hívják a híveket a közös ünneplésre. Csütörtökön este a Sarlós Boldogasszony Templomban nem lesz szentmise.

4. Augusztus közepéig zárva tart a Jókai u. 1. szám alatti Karitász bolt.

5. Három hét múlva, július 6-án, szombaton tartják a templom búcsúját. Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik. A búcsúi szónok Mohos Gábor püspök atya lesz. A szentmise után szeretettel hívják a híveket és a zarándokokat a plébánia kertjébe közös babgulyásos agapéra, beszélgetésre, együttlétre, ahogy ez már hagyománnyá vált az elmúlt években. Ha valaki süteménnyel vagy üdítőitallal hozzá tud járulni az agapéhoz, azt köszönettel elfogadják.

6. Júniusban hétfőnként a reggeli szentmise után, a többi napokon az esti szentmisék előtt ½ 6 órakor elimádkozzák Jézus szentséges szívének litániáját a templomban.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!




 

 

Kövessen minket a Facebookon is!