Program 2019. június 24. 20:00

Múzeumok Éjszakája ismét a Kiskun Múzeummal

Képgaléria
Múzeumok Éjszakája ismét a Kiskun Múzeummal
Új múzeumi kiállítóterekkel várja látogatóit a félegyházi Kiskun Múzeum az idei Múzeumok Éjszakáján június 29-én, szombaton. A rendezvény ingyenes.

A 16 órai kapunyitást követően a múzeumudvarban felállított szabadtéri színpadon művészeti csoportok lépnek fel. Műsort ad többek között a Félegyházi Táncszínház, a Jászfényszarui Fortuna Együttes színjátszó csoportja, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa, a Swing Cats és a Budapest Marching Jazz Band.

18.15-kor Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Csányi József polgármester jelenlétében ünnepélyes keretek között adják át a Tudástár-élmény-tér múzeumi tanulmánytárakat, valamint a Kincsek a raktárból című régészeti kiállítást. A házigazda Mészáros Márta múzeumigazgató lesz.

A Malomudvarban most is gyermekbirodalom lesz, kemencés sütéssel, bábelőadással, családi programokkal. Az új múzeumi kiállítóterek megtekintésére 20, 21 és 22 órakor indítanak tárlatvezetést. 19 órától játékos vetélkedő indul Élmény a tárban - múzeumi hétpróba címmel. A Börtönmúzeumban 16 és 22 óra között Antibetyár - interaktív nyomozó játék, 22 és éjfél között lámpás tárlatvezetés várja az érdeklődőket. De lesz börtöntetoválás és kiállításbemutató is.
 

Kövessen minket a Facebookon is!