Kultúra 2019. június 17. 17:30

Hattyúkerti zenés esték a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban

Képgaléria
Hattyúkerti zenés esték a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban
Június 13-án, csütörtökön rendezték meg a könyvtárban a Hattyúkerti zenés esték első évadnyitó előadását. A sorozat már több éve a könyvtár nyári zenei programjait foglalja magában, színesítve a rendezvények kínálatát.

Hagyományszerűen az első nyári koncertet a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolás diákjai nyitották meg. A nagy kánikula miatt a könyvtár légkondicionált rendezvénytermében tartották meg a hangversenyt. Ezen az estén a vonós és a gitártanszak mutatkozott be az érdeklődő közönségnek. A növendékeket Takács Gábor gitártanár és Hegyesi Judit hegedűtanár készítette fel. A házigazda Kis-Fekete Vilmos intézményvezető-helyettes volt. A tehetséges tanulók közül minden évben bemutatkozik olyan diák is, aki a zenei pályán folytatja tanulmányait. Ezen az esten meghallgathatták Farkas Bence szóló gitárjátékát, aki gitárművész szeretne lenni.

A könyvtár szeretettel várja a további hangulatos zenei estéire is az érdeklődő, zenekedvelő kedves közönségét. Június 20-án, csütörtökön 17 órai kezdettel Patkós Mariann és Patkós Maja hárfaműsorát hallgathatják. Június 27-én, csütörtökön 17 órakor Kun örökség zenében címmel a Yenisei együttes a vendég.

Dr. Bánki-Horváth Mihályné
 

Kövessen minket a Facebookon is!