Helyi hírek 2019. június 21. 08:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ismét az élmezőnyben a megyei tűzoltók

Képgaléria
Ismét az élmezőnyben a megyei tűzoltók
A Gróf Széchenyi Ödön XV. Országos Tűzoltósport-versenyen az ország hivatásos tűzoltói mérik össze erejüket és ügyességüket horoglétra-mászásban, százméteres akadályfutásban, négyszer százméteres váltóban és kismotorfecskendő-szerelésben. A háromnapos rendezvényen tizenkilenc megye és a főváros tűzoltói versengtek a bajnoki címért.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Kiskunhalasi, a Kiskunfélegyházi és a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság válogatottja képviselte, akik sikeresen helytálltak a megmérettetésen.

A tűzoltó hivatás gyakorlása igazi csapatmunka, a tűzoltósport ezt versenykeretek között hivatott erősíteni, tökéletesíteni. Az egyéni versenyszámok a feladatsor pontos begyakorolásának képességét erősítik a felkészüléskor, a versenyen pedig e tudás határozott, precíz, dinamikus alkalmazásában való megmérettetésre ad lehetőséget.

Horoglétramászással és a százméteres akadálypálya leküzdésével rajtolt a verseny kedden, majd a négyszer százméteres váltóval és kismotorfecskendő-szereléssel folytatódott az országos tűzoltósport-verseny június 19-én, szerdán.

Bács-Kiskun megyét egy válogatott csapat képviselte, akik a megyei fordulón kimagaslóan teljesítettek, és az országos versenyről is igen szép eredményekkel tértek haza.


Eredmények:

Egyéni horoglétra-mászás: III. helyezett Kollár Csaba tű. főhadnagy


Egyéni összetett: II.helyezett Huczek Zsolt tű. főtörzsőrmester


Csapat horoglétra-mászás: II. hely


 

Kövessen minket a Facebookon is!