Sport 2013. december 19. 09:11

Karácsony Kupa- az egészség jegyében

Az utolsó tanítási héten rendezte meg a Móra Ferenc Gimnázium teremlabdarúgó tornáját középiskolások számára. Bár ez az első alkalom, maga a kezdeményezés nem új, mert régen éveken át az intézmény már rendezett ilyen jellegű örömfutballt általános iskolások részére.

Mivel a gimnázium tornaterme a legtöbb csapatsporthoz lényegében alkalmatlan, ezért speciális játékszabályok tették egyedivé a játékot( félpályán át kell érni, nincs kint sehol a labda.) A középiskolák közül a meghívást elfogadta a Kossuth, a PG és a Constantinum.

A négycsapatos tornát Mayer Tamásné a Kiskunfélegyházi Tankerület Vezetője nyitotta meg. A délután során izgalmas, küzdelmes mérkőzéseket láthattunk, ahol kiemelkedett a Constantinum csapata, akik a torna végén három győzelemmel örülhettek az első helynek. Második helyezést ért el a Kossuth csapata, míg harmadikok lettek a PG-s diákok, negyedik helyen pedig a Mórás csapat végzett.

A torna végén a játékosok a megszokott díjazás helyett egy-egy csomag gyümölcsöt vehettek át (banánt, mandarint, almát) az első helyezettnek járó kupát Balla László alpolgármester adta át.

Összességében elmondható a kezdeményezés sikeresnek bizonyult, a kísérő testnevelő kollégák visszajelzései alapján jövőre is szeretnénk megrendezni a Karácsonyi Móra Kupát.

Abonyi Péter, testnevelő tanár

Kövessen minket a Facebookon is!