Sport 2019. június 22. 17:00

Történetük legsikeresebb évét zárták az FTSI kosarasai

Képgaléria
Történetük legsikeresebb évét zárták az FTSI kosarasai
Hosszú évek eredményes munkája érett be a Félegyházi Térségi Sportiskola Kosárlabda Szakosztályánál, amely fennállása legsikeresebb idényén van túl. A 2018/19-es szezont évzáró keretében értékelték a kosarasok június 20-án, a Constantinum Sportcentrumban. Tizenhárom csapat 14 bajnokságban szerepelt több országos léptékű sikert elérve. Az utánpótláskorú játékosok 230 mérkőzést játszottak, 125 alkalommal győztesen hagyták el a pályát. A csapatokat tíz edző irányította, mellettük sokan segítették a szakosztály eredményes és sikeres működését.

Az FTSI Kosárlabda Szakosztályának igazolt játékosait Iványi Ferenc szakosztályvezető köszöntötte a szezonzáró rendezvényen. A közös vacsora mellett az értékelés sem maradt el. Simon Zoltán szakmai vezető korosztályokra bontva ismertette az eredményeket. Kezdve a legkisebbekkel, a kenguru csapatokkal. Hat általános iskolában működött kenguru együttes, a legkisebbek ebben a korcsoportban ismerkedtek meg a sportág alapjaival. Eredményeik alapján négy korosztály emelkedett ki az idény során. Az U12-es leány csapat a kelet-magyarországi régió legjobb négy együttese közé tartozott. Az U12-es fiú csapat pedig a magyar bajnokság mellett a nemzetközi Pannon-ligába is bekapcsolódott, ahol kiváló eredményeket ért el neves, nagy múltú együttesek ellen.

Országos szinten az U14-es serdülő fiú csapat a legjobb 32 közé jutott Rádi Dezső irányításával, ahol a 23. helyen zárta a szezont. Mellette az U16-os fiú csapat ért el még kimagasló eredményt Simon Zoltán és Laczkó Róbert vezetésével. Az együttes 20 alapszakaszbeli mérkőzéséből 19-et megnyert és bekerült Délkelet-Magyarország legjobb négy csapata közé. Országosan a 21-24. helyet szerezte meg.

A körülmények adottak a jó eredmények eléréséhez- tette hozzá Simon Zoltán. Az edző stáb változásairól is beszámoltak a szezonzárón. Síber Rita és Kurucz Kornélia elbúcsúzott a csapatoktól. Új edzőként Vladimir Vujadinovics csatlakozik, aki az U11, U12 és az U18-as csapatokat irányítja, mint KKC játékos. Itt kell megemlíteni a KKC felnőtt férfi csapatának újjáalakulását is, amely az első idényében a 9. helyet érte el az NB II. keleti csoportjában.

Fotók: Fantoly Márton

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!