Sport 2019. június 25. 12:00

Nyári labdarúgó tábort tartott az FTSI

Képgaléria
Nyári labdarúgó tábort tartott az FTSI
Harmadik alkalommal rendezte meg június 17-e és 21-e között a nyári labdarúgó sporttáborát a Félegyházi Térségi Sportiskola. A táborban 62 fő, 6 és 15 év közötti focit szerető fiatal vett részt a Honvéd Sportpályán, napi kétszeri sportfoglalkozással és háromszori étkezéssel. A csapatokkal 8 edző foglalkozott, változatos (év végi levezető) edzéstervekkel, sok játékkal, örömfocival teltek a napok.

A táborban korosztályok szerinti lebontást követően a labdarúgás alapjaival ismerkedtek meg a résztvevők minden nap más-más témakörben.

Hétfői nap: csapatok kialakítása, ismerkedés a csapattársakkal, edzőkkel, a saját korosztály jellemzőivel.

Keddi nap: kapus nap, a kapus csapatban betöltött szerepe, sajátos képzése, fontossága. Vendég volt Cseh Balázs a KTE kapusa, aki a délelőtti edzésen kapusképzést tartott a gyerekeknek.  Délután Hajagos Máté free-style országos bajnok szórakoztatta a táborozókat, ügyességi feladatokat lehetett kipróbálni és dekázó versenyben egy dedikált labdát nyert Móczár Zalán.

Szerdai nap: strandnap, vonattal utaztak a Tőserdőbe, ahol a tisztáson grund foci, röplabda, kosárlabda, játszótér, kilátó és túrázás volt a program. A Tősfürdőben vízi játékokat és strandfocit játszottak.

Csütörtök: meccsnap, korosztályok szerint kispályás mérkőzések "házi bajnokság" volt a program délelőtt. Délután a Nagy Krisztián vezetésével Thai-box szakosztály edzői látták a táborozókat vendégül és egy nagyon élvezetes kemény edzést tartottak a résztvevőknek, majd virsli sütéssel és zsíros kenyérrel zárták a hosszított, este 8-ig tartó táborzáró estét.

Pénteki nap: délelőtt ügyességi játékok: futball-exatlon pályák kialakításával és végigjátszásával tették emlékezetessé az 5 napos programot, melyben nagy küzdelmek sok-sok szurkolás után az igazságos döntetlen született a kék szalagos kihívók és piros szalagos bajnokok között.

A délután ünnepélyes eredményhirdetések zajlott, a csapatok sok finomsággal teli ajándék dobozok közül választhatták ki a napi ügyességi és elméleti feladatok elvégzéséért járó jutalmakat. Minden résztvevő emlékérmet kapott.

 

 

Információ, kép: Síber Rita szervező

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!