• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupát tartanak Kiskunfélegyházán
Sport 2019. július 18. 17:00

Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupát tartanak Kiskunfélegyházán

Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupát tartanak Kiskunfélegyházán
Nagyszabású verseny rendezését nyerte el Kiskunfélegyháza. Magyarország legjobb fekvenyomói és erőemelői mérik össze tudásukat jövőre a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa keretein belül. A versenyt 2020. május 8-a és 10-e között tartják meg a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban – tájékoztatta szerkesztőségünket Patyi Zoltán, a torna kiskunfélegyházi szervezője, pályázója. Előzetesen mintegy 600 versenyző érkezésére számítanak, a nézők számára a belépés díjtalan lesz.

Sikeres pályázatot követően a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban rendezik meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupát 2020. május 8-a és 10-e között. A verseny lebonyolítása érdekében Patyi Zoltán nyújtott be a pályázatot, aki az elmúlt időszakban több nemzetközi erőemelő tornát nyomon követett, innen merítve ötletet a félegyházi rendezéshez.

- A rendezvényt szeretnénk színvonalasabbá tenni, igyekeztünk megfelelő helyszínt találni. A támogatóktól, szponzoroktól több pozitív visszajelzés érkezett és a tervek szerint a városi vezetés is segíti az előkészületeket.

Patyi Zoltán elmondta, a sikeres kandidálásban szerepet játszott a sportcsarnok felszereltsége, a biztosítandó körülmények, illetve a pályázat elbírálásakor azt is mérlegelték, hogy az adott település mennyire megközelíthető vonattal és gépjárművel. A versenyen Magyarország legjobb erőemelői vesznek részt, akik egy sikeres szerepléssel kvalifikálhatják magukat a későbbi világversenyekre.

A verseny első napján az erőemelésé lesz a főszerep (fekvenyomás, felhúzás és guggolás), a többi napon ezt követik a külön versenyszámok kategóriánként.

 

 

Kép: Patyi Zoltán

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!