Közélet 2019. július 29. 16:00 Forrás: vezess.hu

Változott a KRESZ

Változott a KRESZ
A KRESZ-re vonatkozóan két változtatás jelent meg a Magyar Közlönyben.

Az egyik az, hogy bevezetnek két új táblát, ami a templomot, illetve a vallásgyakorlásra rendelt más helyet fogja jelezni. Ezek barna alapon templomépületeket fognak ábrázolni, egyes esetben kereszttel az épület tornyán. Hasonló idegenforgalmi jelzőtábla létezik a KRESZ-ben, csak a “templom” szó és a kereszt nélkül.
 

Forrás: Magyar Közlöny

A másik módosítás az, hogy sportszövetség, nemzetközi sportvilág ernyőszervezetének nemzetközi sporteseményei alkalmával – a nemzetközi sportesemény szervező bizottsága közreműködésével kijelölt jármű – az autóbusz forgalmi sávban is közlekedhet. Ehhez a járműre matricát kell felhelyezni, ezekről pedig kormányhatározat intézkedik.
 


Azaz azok a járművek, amik sporteseményre mennek, azok kikerülhetik a belváros forgalmát a buszsávok segítségével. A kormánynak egészen konkrét elképzelése lehet arról, hogy melyik sporteseménynél lesz ez érvényes, a Közlönyben ugyanis szerepel a július 29-én, hétfőn indult Maccabi Európa Játékokhoz tervezett matrica, amiket ki kell rakni majd a járművekre.



 

Kövessen minket a Facebookon is!