Program 2014. augusztus 23. 08:00 Forrás: hirossport.hu

Műrepülő Európa-bajnokság Kecskeméten

Műrepülő Európa-bajnokság Kecskeméten
Mától kezdődik a 19. FAI Motoros Műrepülő Európa Bajnokság Magyarországon. A megmérettetésre 15 ország 45 pilótája érkezett. Európán kívül a brazilok és a távoli Ausztrália is képviselteti magát.

Az Európa Bajnokság augusztus 23. és augusztus 30. között a Kecskemét-Matkópusztai Repülőtér ad otthont. A 3 főből álló magyar válogatottat a szövetségi szekcióvezető Ábrányi Tamás mellett Veres Zoltán és Illés Tamás alkotja.

A 19. FAI Motoros Műrepülő Európa Bajnokság jelenleg a műrepülő sport egyik legnagyobb létszámú nemzetközi eseménye, amelyet idén hazánkban rendeznek. A csapatok már szerdán megérkeztek.





A versenyt augusztus 30-án nagyszabású repülőnap zárja, a izgalmas légi és földi programokkal, díjkiosztó ünnepséggel és koncertekkel.

Három magyar versenyző indul idén a viadalon. A magyar válogatottat a szövetségi szekcióvezető Ábrányi Tamás mellett Veres Zoltán és Illés Tamás alkotja. Az eseményre Európa több országából is érkeztek műrepülők, a kontinensen kívülről pedig a brazilok mellett ausztrál versenyzők méretik meg magukat.

Az augusztus 30-i repülőnapra a szervezők látványos airshow-val, kötelékrepüléssel készülnek, de Veres Zoltán sem hiányozhat a jeles napról. Természetesen nem maradhat el a repülőgépes léggömb vadászat, a légierő bemutatója, a gasztronómiai ínyencségek, valamint a gyermek sziget sem. Idén is tartanak közlekedési tanácsokat, bemutatókat a rendőrök. Az egész napos programokat olyan előadok színesítik, mint Nótár Mary és Bereczki Zoltán. A repülőnap ingyenes lesz.

Augusztus 30-án késő délután a világbajnokság ünnepélyes díjkiosztó ünnepsége lesz, ahol a legjobbaknak tapsolhatnak a nézők.
 

Kövessen minket a Facebookon is!