Sport 2019. augusztus 5. 11:00

Mozgalmas edzések a DMTK nyári táboraiban

Képgaléria
Mozgalmas edzések a DMTK nyári táboraiban
Három úszótábor, két vízilabdatábor, egy triatlontábor, német-magyar közös egyhetes vízilabda edzőtábor és négyhetes intenzív úszóoktatás várta és várja a fiatal vízszerelmeseit a nyári szünidő alatt a DMTK-KVSE Aqausport Egyesületnél.

Elmondható, hogy ennyire sikeres nyarat nem zár az Egyesület, egész nyári szünet alatt több mint 250 gyereket sikerült megmozgatni, reménykedve abban, hogy a gyermekek nagy részével annyira sikerült megkedveltetnünk valamely mozgásformát, hogy szeptembertől valamelyik szakosztályunkban (vízilabda, úszás, triatlon) folytatja majd. Nem titkolt cél az volt, hogy ahogy a sportminiszter asszony dr. Szabó Tünde is egy nyilatkozatában utalt rá minden gyerek sportoljon, tehát Félegyházán és környékén minél több gyerkőcöt megmozgatni.

– Nagy elismerés az egyesület számára, hogy volt olyan óvoda, amely tavaly annyira meg volt elégedve munkánkkal, hogy idén dupla annyi gyerekkel tért vissza úszásoktatásra, mint tavaly. Egyesületünket idén egy szegedi gyermek alapítvány is megkereste úszásoktatással kapcsolatban, amely felkérésnek nagy örömmel teszünk eleget. Táboraink nem csak gyerekmegőrzőként funkcionáltak, funkcionálnak, hanem tényleges munka folyt és folyik egész nyáron.


Úszótábor

Az egyesület nagy szakmai tudású MUSZ licenc-szel rendelkező oktatóival és edzőivel:
Klinkóné Jókai Mónikával, Kiss Brigittával és Hajdú Lászlóval az alábbiakat kínálják a résztvevőknek:

  • napi 2-szer 1-1,5 óra úszásoktatás, úszni tudóknak technikajavítás új úszásnem oktatása
  • minden nap aquafitness
  • ön és vízből mentés alapjainak elsajátítása
  • rajzolás, festés, foci, labdajátékok, sok móka, kacagás.


Korhatár: 4-15 éves korig úszástudástól függetlenül, a gyerekek csoportokra lettek szedve úszástudásnak megfelelően.


Csobbanó Delfinek vízilabda tábor

Ez az a tábor, ahol a gyerekek az úszásoktatás mellett évek óta elsajátíthatják a vízilabdázás alapjait is, amellett, hogy az edzések közt lehetőség nyílik a focira, a szárazföldi jégkorongra valamint a kézzel festés rejtelmeivel megismerkedni. A tábort Görög Imre és Csiszár István vízilabdaedző mellett, Makra Mónika pedagógus és Benkő Laura úszásoktató segítették.


Triatlon tábor

Első alkalommal rendezték meg ezt a jó hangulatú tartalmas tábor, amelynek folytatását jövőre is tervezi az egyesület. Itt a játékos úszásoktatás mellett a triatlon sportág szépségeivel ismerkedhettek meg a gyerekek, akik a hetet az országos versenyeken kimagasló eredményeket elért triatlon szakosztály versenyzőivel tölthettek.

A vízilabdázók a németországi Augsburg városából jött gyerekekkel töltenek el egy hetet közös edzőtáborban Kiskunfélegyházán, amelynek szintén a Félegyházi Termál Parkfürdő szolgál helyszínéül. A szülői visszajelzések nagyon pozitívak, így szeptembertől ugyanilyen lendülettel és szertettel várják a régi és leendő egyesületi gyerekeket edzésekre.
 

Kövessen minket a Facebookon is!