Helyi hírek 2019. augusztus 9. 10:00

Terápiás kutyával az erőszak- és agressziókezelésért

Képgaléria
Terápiás kutyával az erőszak- és agressziókezelésért
Kutyaterápiás foglalkozásokat tartottak a 2018/2019-es tanév során a „Kreatív bűnmegelőzés Kiskunfélegyházán” című nagyszabású bűnmegelőzési projekt keretében a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, „Boróka veled van” címmel. Boróka pedig nem más, mint az a golden retriver, aki gazdájával, Kleics Julianna terápiás kutyavezetővel együtt örömöt, sikerélményt és feltétel nélküli elfogadást vitt az itt tanuló gyerekek életébe.   

Eddig 48 foglalkozást tartottak az iskolában, a gyerekek minden alkalommal aktívan vettek részt a foglalkozásokon és nagyon megszerették Borókát. De hát mire is képes egy ilyen terápiás kutya? Óriási támasz és segítő erő lehet például érzelmileg zavart, mozgásukban, szocializációjukban, mentális vagy értelmi fejlődésükben elmaradt gyerekek számára, de jelenlétével enyhíti a depressziót, az elszigeteltség és magány érzését felnőttek és idősek körében is. Boróka ezúttal is szelíden tűrte, hogy játékosan tanuljanak vele a gyerekek. Így teljesült a foglalkozások erőszak- és agressziókezelési céljai. Ahogy Kleics Julianna fogalmaz: A kutya azáltal válik tanítóvá, hogy elfogad mindenkit, nem tesz különbséget egészséges és sérült gyerek között.

A kutyaterápiás foglalkozások nem értek véget. 2019. év szeptemberében tovább folytatódik a foglalkozás-sorozat a Kreatív Mozaik Alapítvány támogatásával.


A projekt a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg.

 

Kövessen minket a Facebookon is!