Helyi hírek 2014. augusztus 23. 08:53

Mennyibe kerül a családoknak a tanévkezdés?

Képgaléria
Mennyibe kerül a családoknak a tanévkezdés?
A szeptemberi becsöngetés megrengeti-e a családok költségvetését? S ha igen, mennyire? – Erre kerestük a választ nem reprezentatív körkérdésünkkel.

Adrienn (32), Evelin (8)

A tankönyveket nem kell megvenni, a többi körülbelül 35 ezer forintba fog kerülni. Ebből a legnagyobb tétel az iskolatáska, inkább a drágább, ha nem is a legdrágább, de a minőségit választom, ami talán tartós is lesz. Evelin most kezdi a 2. osztályt a Batthyányban.

Anikó (33)

Már 40 ezernél tartunk Ádám (9) tanévkezdéséhez, Viktória (6) pedig még óvodás, bár ott is adódnak szeptemberi kiadások. Táska még nincs is, és nem vettük meg a tornacipőt, a rajzfelszerelést, és még az első napokban a tanárok úgyis kérnek még ezt-azt.

Ildikó (38)

Ilyenkor vannak az akciók, ezért most vásárolunk Dettinek (9). A táskát évvégén már megvettük, még kb. 30 ezer forint költségre számítok. Ehhez persze hozzá kell kalkulálni a nagyfiam iskolakezdését, Dániel (15) a Szt. Benedek Gimnáziumban tanul szeptembertől, és elképzelésem sincs, mennyibe fog kerülni.

István (42), Eszter (37)

Nem egyszerű három gyereket útnak indítani, akkor sem, ha a tavalyi táskák bírják még a strapát. István (14), Judit (12) és Zsuzsanna (9) tanszereire, a füzetekre, ceruzákra, egyebekre lehet 100 ezer forintot számolni. Keményen spórolni kell, előre készülni rá, mondhatom azt, hogy már előző szeptembertől.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!