Helyi hírek 2019. augusztus 8. 15:30

Válasz Vakulya László Fidesz elnök nyílt levelére

Válasz Vakulya László Fidesz elnök nyílt levelére
Tisztelt Elnök Úr! Először is gratulálni szeretnénk új megbízatásához, amelyhez sok sikert kívánunk. Sikerült meglepetést okozniuk levelükkel, melyet jelöltünk bejelentésének napján reggel kaptunk kézhez, illetve jól megszerkesztett formában került fel a Félegyházi Közlöny önkormányzati fenntartású újság internetes oldalára. Minden jel szerint jó információs csatornáik vannak, hogy ki tudták deríteni, ki a félegyházi ellenzék jelöltje.

Kezdve a nyílt levél címével, mely kijelentő módban íródott, s valóban, ez így van, a félegyháziak nem hülyék. Ebben még egyet értünk.

Ami a folytatást illeti, ebből viszont kiderül, hogy a kormánypárti helyi csapatok (Fidesz, Nemzeti Fórum és a KDNP) kit tekintenek hülyének. Azt állítani, hogy Csányi József párton kívüli független jelölt igen merész az elmúlt 5 év tekintetében. Vagy mi láttuk rosszul, hogy a polgármester úr a kormányfő évértékelőjén az első sorban ült, vagy éppen Fideszes aláírásokat gyűjtött a kormánypárt valamely akciójához? Hozzá képest Kolossai János, a Veled a Városunkért Egyesület polgármesterjelöltje tényleg szűz a politikában, mivel semmilyen kapcsolatban nem állt egyetlen párttal sem, most is egy civil szerveződés jelöltjeként indul.

A vélemény szerintünk szent és szabad, így ha valaki a közösségi médiában tartalmakat oszt meg vagy véleményez az az ő ügye, vállalja érte a felelősséget. Az ön által idézett posztokat nem Kolossai János írta, csak megosztotta az oldalán. Erre példát bármelyikünk profilján lehet találni, hogy ki mennyire azonosul a tartalommal, az egy más kérdés. Úgy véljük, hogy a bemutatástól kezdve egy tiszta lappal, közösségként kívánunk tenni városunkért, el akarjuk mondani, hogy ezt miképpen gondoljuk. Mi ezzel akarunk kampányolni.

Nem kívánunk Fideszes példákat hozni korábban volt városvezetők dolgaival, de volt olyan polgármestere a városnak, aki Hitler bábúval fotózkodott, vagy olyan intézményvezető, aki konkrét pedofil ügybe keveredett. Nem ezek a kvázi magánéleti dolgok azok, melyek megmutatják egy ember képességeit és alkalmasságát a városvezetői posztra, hanem az az életpálya, mely mögötte van.

Tagadhatatlan tény, hogy jól működő kereskedelmi vállalkozások és egy komoly repülős múlt áll jelöltünk mögött. Mindez tisztán és bírósági ügyek nélkül. Mi egy sikeres, innovatív ember mögé álltunk be, aki ugyan amatőr a politikában, de profi a sikerek megteremtésében. Ennek a városnak pedig ilyen vezetőre van szüksége, nem helytartóra, akit máshonnan irányítanak.

Visszatérve az öt éve történtekhez, egyre inkább dezsávü érzést kelt bennünk a szerdai nap, mivel ugyan azt az arrogáns, romboló kampányt tapasztaljuk a Fidesz részéről, mint akkor. Annak tekintetében, hogy a hírek szerint a helyi Fidesz kimarad a választási küzdelemből, különösen furcsa ez a karaktergyilkolás. Megkérjük a Fidesz helyi szervezetét, külső szemlélőként szurkoljanak annak a jelöltnek, aki számukra megfelelő.

Mi megmaradunk a magunk gondolatainál, a kampány során ezeket az építő elgondolásokat kívánjuk eljuttatni a választókhoz, akik majd döntenek, ki lesz számukra a megfelelő választás.

Kelt: Kiskunfélegyháza, 2019. 08. 08.

Kollár László, Kis-Szeniczey Kálmán, Nagy Lajos, Horváth Tamás, Németi Hajnalka

Veled a Városunkért Egyesület


 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Önkormányzati választás - 2019