Sport 2019. augusztus 8. 16:30

Mozgalmas augusztus a Koppányoknál

Képgaléria
Mozgalmas augusztus a Koppányoknál
Három helyszínen is megmérettették magukat a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai augusztusban. Jártak Lajosmizsén, Sándorfalván és Cserépváralján is.

Augusztus 3-án, Lajosmizsén versenyzett Kövecses Zsuzsanna és Tamáskovics Gyula, a Freddo Kft. által szponzorált Kresz-íjászversenyen. Mindketten első helyezést értek el.

Augusztus 4-én Sándorfalvára utazott a Koppányok egyik csapata, a Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 5. fordulójára. Az Akácos Birtokon megrendezett versenyen 24 célon küzdöttek az íjászok, 3D, lőlap és ügyességi célokon vegyesen.

A következő eredmények születtek:

Modern pusztai kategóriában: Szólya Imre 3., Fetterné Nagy Tünde 3., ifjú Fetter Tamás 4., Csányi József 6. helyezést ért el. Vadászreflex kategóriában: Kövecses Zsuzsanna és Tamáskovics Gyula mindketten a dobogó legfelső fokán végeztek.

Ez idő alatt a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai közül 22 fő vett részt a Cserépváraljai Íjász edzőtáborban. Az első nap szintfelmérő versennyel vette kezdetét az egyhetes íjászmaraton. Kiváló szervezés, változatos célok, sokféle versenyszituációs edzés, napi két 20 célos verseny és remek hangulat jellemezte a tábort. A részvétel hatékony felkészülést jelentett a szeptember elején rendezendő Kaposmérői Országos és Nemzeti Íjász Bajnokságra. A tábor egy nyílt nevezésű íjászversennyel zárult, ahol a tábor lakóin kívül, az ország több részéről érkeztek versenyezni vágyó íjászok. Ez a verseny egy körben, 20 célon zajlott. A célok fele sík területen volt kihelyezve, másik fele pedig ez erdőben, hegyoldalon várt legyőzésre. Gyors, kiegyensúlyozott és zökkenőmentes versenyeben volt része a Koppányoknak.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Zoboki Botond 1., Sárkány Szabina 1., Szeibert Imre 2., Zoboki Csenge 2., Csankovszki Anna 2., Balanyi Sándor 3. helyezést ért el. Vadászreflex íj kategóriában: Dinnyés Gyula és Kis Mónika mindketten az 1. helyen végeztek.

A verseny végeztével az eredményhirdetésig almalövő párbajt tartottak, csapatban és egyéniben egyaránt. A Bicskeiné Csányi Mária, Kis Mónika, Dinnyés Gyula összeállítású csapat a második helyen, egyéniben pedig Dinnyés Gyula megosztott első helyen végzett.

Kis Mónika

 

Kövessen minket a Facebookon is!