Kultúra 2019. augusztus 15. 07:30 Forrás: Kiskun Múzeum

Adományokkal gyarapodott a Petőfi Emlékház kiállítása

Képgaléria
Adományokkal gyarapodott a Petőfi Emlékház kiállítása
Több műtárggyal is gyarapodott a Kiskun Múzeum gyűjteménye az utóbbi időben ajándékozás, felajánlás útján, amelyek a kiskunfélegyházi Petőfi-kultuszhoz kapcsolódnak.

A felajánlott alkotások Petőfi Sándor Emlékház kiállítási anyagát gazdagítják és láthatják a látogatók. A Kiskun Múzeum munkatársai ezúton is köszönik az adományozóknak, a segítőknek, hogy hozzájárultak a múlt emlékeinek megmentéséhez, megőrzéséhez.

1. Petőfi a táborban című nyomatot 
(Révész Imre festményének sokszorosított olajnyomata) 
Józsa Ernő adományozta a Kiskun Múzeumnak

2. Díszes falióra Petőfi Sándor és Vörösmarty Mihály arcképével - félegyházi család hagyatékából - Őrfalvy Aladárnak, Borbás Lászlónak és a Kiskun Múzeum Baráti Körének köszönhetően került a múzeumba.

3. Petőfi halála című nyomat 
(Madarász Viktor festményének sokszorosított olajnyomata) 
Vidács Irén és Vidács Márta adományaként, szülői örökségből került a múzeum gyűjteményébe.

4. Petőfi mellszobor - Hunyadi László szobrászművész készítette 1952-ben művészeti szakközépiskolai vizsgamunkaként, amely a küküllődombói Petőfi Mezőgazdasági Szövetkezet irodájába került, majd 1990-től Sipos József polgármester vigyázta az alkotást. A mellszobrot Hunyadi László szobrászművész és Sipos József polgármester adományaként került Kiskunfélegyházára, amelyet dr. Tarjányi József hozott el városunkba.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Kiskun Múzeum