Sport 2019. augusztus 19. 16:00 Forrás: Magyar Asztalitenisz Szövetség

Az egyik, ha nem a legjobb tábor

Az egyik, ha nem a legjobb tábor
Több mint hetven, 2007. január 1-je után született gyerek részvételével zajlott Kiskunfélegyházán az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) előkiválasztó-tábora, amelynek egy kétnapos edzőképzés is a részét képezte.

Neven Cegnar, az ETTU tehetségprogramjának vezetője már sorozatban hatodik éve van jelen a kiskunfélegyházi edzőtáborban, amelyről rendkívül elismerően nyilatkozott.

– Ez az év egyik, ha nem a legjobb tábora, amelyet ennek az újonckorosztálynak szerveztünk – mondta a horvát szakember. – Évről évre egyre több résztvevője van, a személyes célom, hogy jövőre még több nemzeti szövetség képviseltesse magát. Ötvenhat tagországunk van, szeretnénk minél többet arra bátorítani, hogy küldjék el ide a tehetségeiket, mert elképesztően magas a színvonala ennek az edzőtábornak.

A táborban 15 magyar és legalább ennyi külföldi szakember tartotta nap mint nap a foglalkozásokat a fiataloknak.

– Három részre bontva folyt a munka – beszélt a tábor mindennapjairól Bene Györgyi, a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola edzője. – Volt külön kondiedzés, soklabdás edzés és persze egymás elleni játék is. További pozitívuma a tábornak, hogy itt a különböző országokból érkező gyerekek egymást is megismerték, sokan most találkoztak egymással először, és új edzőpartnerekkel játszhattak, ami a pingpongban mindig fontos.

Az idei tábor fontos részét képezte a kétnapos edzőképzés, amelyen Kriston Dániel szemléltette a különböző feladatokat. A hangsúly ezúttal a lábmunkán volt, így a fiatal szakember igencsak megizzadt a bemutató során, ám ezt, cseppet sem bánta.

– Feri bával mindig nehéz, de nagy megtiszteltetés is egyben, mert a mentoromnak tartom, ő az egyetlen edző, akinek szinte minden szavát vakon elhiszem, ezért mindig szívesen segítek neki – beszélt a Celldömölk játékosa a tábor vezetőjéről, Karsai Ferencről. – Ráadásul én is sokat tanulok ebből, egy világbajnok edzőtől, akivel egyébként jó kapcsolatot ápolunk, nem csak a szakmáról szoktunk beszélgetni.

A továbbképzésen minden aprólékosan ki volt dolgozva, ami amúgy is jellemző Karsai Ferencre, de nem csak emiatt zajlott flottul a kétnapos program.

– Az az igazság, hogy ezt az előadást a közelmúltban Izlandon már megtartottam egyszer, ezért most nem volt szükségem papírokra, minden benne volt a fejemben – mondta a tábor vezetője, akit az is segített, hogy a résztvevő edzők jó részét régóta ismeri, jó barátság köti őt hozzájuk (elég csak Tóth Krisztinát, Oláh Zsuzsát vagy korábbi játékosát, Szily Györgyöt említeni), így teljes mértékben felszabadult légkör jellemezte a továbbképzést.

 

Kövessen minket a Facebookon is!