Kultúra 2019. augusztus 27. 16:00

Könyvtársarok – Az ősz hírei

Könyvtársarok – Az ősz hírei
Szeptember 2-ától a Petőfi Sándor Városi Könyvtár újra a megszokott nyitvatartással várja kedves olvasóit. Piaci napokon, kedden és pénteken, 8 órától 18 óráig, szerdán és csütörtökön 12 órától 18 óráig, szombaton pedig délelőtt látogatható az intézmény.

Szeptember 5-én, csütörtökön 17 órától a XXI. Kiskunfélegyházi Libafesztiválhoz kapcsolódva a városi könyvtárban Virágkonyha című könyvét ismerteti Halmos Monika író, természetgyógyász-fitoterapeuta, a Rózsakunyhó Alkotóműhely vezetője. A vetítettképes előadásában a kert ehető virágait mutatja be virág- és ételfotókkal illusztrálva, receptekkel, történetekkel és egy kis virágirodalmi kitekintéssel. Az ismertséget az első, 1999-ben megjelent ehető virágokról szóló Varázslatos virágízek című könyve hozta meg. Televíziós szerepléseken, ismeretterjesztő előadásokon élményszerű oktatással adja át a tudását az érdeklődőknek.

***

A művészet kedvelői a könyvtár 3 helyszínén 3 kiállítást tekinthetnek meg. A rendezvényteremben a ma már Kecskeméten élő, a nyilvánosság elől rejtőzködő, háttérbe húzódó alkotó, Zalatnai Pál grafikus avantgarde alkotásai kaptak helyet. A kamarateremben a szegedi születésű Hajdu Mónika fotóművész képei láthatóak, aki autodidakta módon sajátította el és fejlesztette művészi szintre a fotózást. A könyvtár belső udvarán rendhagyó módon, paravánokra helyezték el Kis László fotóművész munkáit. Ez a fajta megoldás lehetőséget ad arra, hogy az ember elmélyüljön a fények, az alakok összhangjában.
 

Kövessen minket a Facebookon is!