Kultúra 2019. augusztus 30. 10:00

Angol tábort rendeztek a lakiteleki népfőiskolán

Angol tábort rendeztek a lakiteleki népfőiskolán
Hatalmas érdeklődés mellett, százhúsz résztvevővel rendeztek angol tábort a lakiteleki népfőiskolán az elmúlt napokban. A Nemzetközileg Magyarország Jövőjéért Alapítvány (NMJA) tizenöt éves múltra visszatekintő tábornak tizedik alkalommal adott otthont a népfőiskola.

A résztvevők önkéntes anyanyelvi tanárok, valamint magyar segítők vezetésével merülhettek el az angol nyelv nehézségeiben és szépségeiben.

Az Egy szelet külföld Magyarországon címmel meghirdetett táborban kis létszámú csoportokban, intenzív formában ugyan, de mégis vizsgadrukk és kötelezettségek nélkül tanulhatták az angol nyelvet a táborlakók. Ugyanakkor a nyelvi órák mellett, a beszédközpontú foglalkozásokon a mai kor emberét foglalkoztató témákat dolgoztak fel: mint például a család, barátság, kapcsolatok, sport vagy más országok kultúrája.

A játékos és vidám feladatok során lelki táplálékkal is megajándékozták a résztvevőket. Reggelente például a Szentírás olvasásával kezdték a napot és egy-egy bibliai üzenetet angolul és magyarul is elolvastak.

 

Kövessen minket a Facebookon is!