Sport 2019. augusztus 29. 09:00

Főtáblára jutott a Magyar Kupában a KHTK

Képgaléria
Főtáblára jutott a Magyar Kupában a KHTK
Kiharcolta a továbbjutást, így a Magyar Kupa főtábláján folytatja a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgócsapata, amely augusztus 28-án a 3. forduló keretében az ugyancsak megyei I. osztályú Jánoshalmi FC-t győzte le 2-0-ra.

Izgalmas mérkőzésre volt kilátás a Magyar Kupa 3. fordulójában. A Kiskunfélegyházi HTK és Jánoshalmi FC az utóbbi időszakban több kiélezett csatát vívott. A továbbjutás egy találkozón dőlt el, a sorsolás értelmében a félegyházi Honvéd Sporttelepen csaptak össze a felek.

A vendégek kezdtek jobban, majd fokozatosan átvette az irányítást a KHTK. Beszorítva ellenfelét több helyzetet kialakított, a Jánoshalma pedig szabadrúgásból veszélyeztetett.

A nagy hőségben góllá érett a félidő végén a KHTK fölénye, Ábel Zsolt szerencsésen megpattanó labdája utat talált a vendég kapuba. (1-0)

A vezetést lélektanilag fontos pillanatban szerezte meg a félegyházi együttes, ennek ellenére a második félidő nagy részében nyílt maradt a találkozó.

A Jánoshalma igyekezett nyomást gyakorolni, több esetben beszorította a KHTK-t.

Helyzet és ziccer mindkét csapat előtt adódott és egészen a mérkőzés hosszabbításáig nem esett újabb gól. Ekkor a KHTK gyors ellenakciót vezetett, amit Palásti Sándor fejezett be sikerrel. (2-0)

Florin Nenad csapata nagy csatában maradt alul, a KHTK továbbjutott a Magyar Kupában.


Értékelés:

Koncz Zsolt (játékos-edző, KHTK):

- Kiváló csapattal találkoztunk a mai napon, nagyon nehéz mérkőzés volt. Mindkét csapat játékosai munkából jöttek, illetve a nagy hőség is rányomta a bélyegét a találkozóra. Nagy sikert értünk el a főtáblára jutással, régen nem szerepelt már itt a Félegyháza. Képesek vagyunk mindkét fronton megfelelni, most a bajnokságra készülünk tovább. Tipikus kupamérkőzést játszottunk, kevés helyzet adódott, a ziccereket mi lőttünk be.

Magyar Kupa 3. ford., 08. 28.

Kiskunfélegyházi HTK – Jánoshalmi FC 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Ábel Zsolt 42. p., Palásti Sándor 91. p.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!