Program 2019. szeptember 4. 13:00

Papp Gáspár kerámia kiállítása

Papp Gáspár kerámia kiállítása
A XXI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából nyílik meg szeptember 5-én, csütörtökön 18 órától Papp Gáspár kerámia kiállítása. A tárlatot Szabó Ildikó, a Móra Ferenc Gimnázium művésztanára nyitja meg a Holló kör műterem-galériájában. Közreműködik: Zsirmik István népzenész. A kiállítás szeptember 15-éig látogatható naponta 9 és 17 óra között.

A hetvenhét éves Papp Gáspár ötvenhét esztendővel ezelőtt ott bábáskodott a Hollókör szervezésénél, ám nevét nem jegyezték fel, tartózkodó alakja feledésbe merült, alkotni sem igen ért rá. Csak nyugdíjba menetele után érezte újra azt a késztetést, hogy bekapcsolódjon a Holló László Képzőművész Kör életébe. Papp Gáspár mindent odatesz a nézők elé, a jó alkotásokat, a még jobbakat éppúgy, mint a kevésbé sikerülteket. Ez az őszinte kitárulkozás a bemutató egyik nagy erénye.

A másik pedig az a felszabadultság, amivel megalkotja kerámiáit. Egy félegyházi alkotó, akinek nincs „művészi alkotói múltja”. Eddig érlelődött, formálódott lelkében a kifejezés vágya, ami mára testet öltött e bemutató formájában. Életörömöt, optimizmust tud tárgyaiba, alkotásaiba belevinni, ezáltal szétsugározni, amit a műtárgyak közt sétálgató néző megérez. Papp Gáspár mára nemcsak a kör markáns alkotójává vált, de a közösség népszerű Gazsi bácsija, meghatározó egyénisége is - írta róla korábban Rosta Ferenc akkori gimnáziumi igazgató. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!