Sport 2019. szeptember 3. 14:30

A Koppányok nyár végi versenyei

Képgaléria
A Koppányok nyár végi versenyei
Augusztus végén Dunaföldváron, szeptember elején pedig Dabason jártak a Turul Koppány Hagyományőrző Sportegyesület tagjai.

Augusztus 31-én, Dunaföldvárra látogatottak a Koppányok, a IV. Vallum Örömíjász Versenyre. A tornát a Dunaföldvári EnduroCross pályán és annak környékén rendezték, a szerevezők remekül ki is használták a Crosspálya adta különleges terepadottságokat. 24 célon, 3 dimenziós célokra kellett lőni két vesszővel. Kiskunfélegyházát ifj. Fetter Tamás és Fetterné Nagy Tünde képviselte.

Modern pusztai íj kategóribán ifj. Fetter Tamás kiváló versenyzéssel ezüstérmet szerzett, Fetterné Nagy Tünde pedig a középmezőnyben végzett.

Szeptember 1-jén a II. Ország Közepe Vitézei HÍSE örömíjászversenyre látogatott Kövecses Zsuzsanna, Tamáskovics Gyula, Kovács Máté és Kovács László Koppány íjászok. Dabason, a Paintboll és Airsoft pálya biztosította a helyszínt. 24 célból álló terepet kellett meglőnie a Koppányoknak, hol 2, hol 3 vesszővel. Jó szervezés, tikkasztó hőség, rengeteg szúnyog és jó hangulat jellemezte a versenyt.

Modern pusztai íjjal: Kovács Máté, kilépve a komfortzónából, a kora szerint számára kijelölt gyerektáv helyett a felnőtt távot lőve, zseniális teljesítménnyel a dobogó legfelső fokára álhatott, a jól megérdemelt aranyéremmel,  Kovács László pedig nagy csatában a középmezőnybe jutott.

Vadászreflex íjjal: Kövecses Zsuzsanna 1., Tamáskovics Gyula a 2. helyen végzett.

A következő nagy kihívás a szeptember 6-a és 8-a között tartandó Történelmi Országos és Nemzeti Bajnokság lesz Kassai Lajos lovasíjász birtokán, Kaposmérőn. Erre az eseményre a Koppányok 18 kvalifikált versenyzővel, és a segítőkkel együtt 33-an utaznak majd.

Kis Mónika
Koppányíjász
 

Kövessen minket a Facebookon is!