Helyi hírek 2019. szeptember 6. 13:00

Balázs Árpádról nevezték el Félegyháza zeneiskoláját

Balázs Árpádról nevezték el Félegyháza zeneiskoláját
Balázs Árpád zeneszerzőt, Kiskunfélegyháza díszpolgárát választotta névadójául a Kiskunfélegyházi Művészeti Iskola. A szeptember 2-án tanévnyitóval egybekötött ünnepségen Balázs Árpád is részt vett.

Kis-Fekete Vilmostól, a tanintézmény igazgatójától megtudtuk, hogy az elképzelés megvalósításához nagy segítséget kapott a Kecskeméti Tankerület munkatársaitól és igazgatójától Zsámboki Annától, továbbá Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatától. Az önállósodással új fejezet kezdődik az intézmény életében. A névváltoztatást, illetve a Batthyány Lajos Általános Iskolától való leválást két éves előkészület előzte meg. A helyet ugyan még az általános iskola bocsátja rendelkezésükre, de jogilag már két különálló intézményről beszélhetünk.

– A névválasztást illetően könnyű feladatunk volt: Balázs Árpád mindig szoros kapcsolatban állt Kiskunfélegyházával és az itt folyó, fejlődő művészeti élettel. Személyéhez kötődik a Félegyházi Fanfár, amelyet kifejezetten a város számára komponált. Megható pillanat volt zeneszerző megilletődöttsége, amikor telefonon először vetettem fel, hogy mit szólna, ha az ő nevét viselné a zeneiskola. Természetesen jóváhagyta kérésünket, mi pedig büszkén viseljük az ő nevét és igyekszünk méltók lenni hozzá – mondta el lapunknak a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

V. B.


Fotó: archív
 

Kövessen minket a Facebookon is!