Helyi hírek 2019. szeptember 7. 07:30

A Libafesztivál és a Megyenapok eseményei népesítik be Félegyháza főutcáját

Képgaléria
A Libafesztivál és a Megyenapok eseményei népesítik be Félegyháza főutcáját
Megtartották a XXI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál ünnepélyes megnyitóját szeptember 6-án, pénteken délután, a városháza előtti nagyszínpadon. Az idei rendezvény ideje alatt egyben a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által megrendezett Megyenapok programjainak is otthont ad a város.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy összesen 70 milliárd forintból, mintegy 500 teljesen új, vagy megújított fejlesztés történik a megyében, a megyei önkormányzat által koordinált TOP-os pályázatoknak köszönhetően. Ezek egyike a félegyházi főtér mintegy 2 milliárd forintos megújítása.

A megyei elnök szeretettel ajánlotta a nagymúltú libafesztivál látogatóinak figyelmébe azokat az értékeket, amelyeket a Kossuth utcán felállított 13 sátorban vonultattak fel a Megyenapok alkalmával, mind a 11 járást képviselve.

Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere a Libafesztivált Félegyháza egyik legszínvonalasabb rendezvényének nevezte, amely külön értéket kapott most azzal, hogy a megyei közgyűlés Félegyházán rendezi meg ünnepi közgyűlését, és reprezentálja Bács-Kiskun megye kincseit.

A polgármester külön kiemelte a jelenleg is folyó Zöld város projekt fontosságát Félegyháza életében, amelyhez hasonló fejlesztési lehetősége 50 éve nem volt a városnak. A munkálatok – árulta el Csányi József – még csütörtökön éjszaka is tartottak annak érdekében, hogy a városháza előtti tér és a Kossuth utca alkalmas legyen a Libafesztivál és a Megyenapok megrendezésére.

–  Érezzék jól magukat, cseréljenek eszmét, vitassák meg a város jövőjét! – zárta jókívánságait Csányi József.

Dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója mindenekelőtt köszönetet mondott a Libafesztivál szervezésében közreműködő munkatársainak és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának a támogatásért, amivel minden évben hozzájárulnak a fesztivál sikeréhez.

– Ez a rendezvény nem önmagáért van! Azt az értéket tiszteljük meg vele, amit Félegyházán és a környező régióban a hízott libával és kacsával foglalkozó emberek állítanak elő. A hízott liba- és kacsamáj hungarikum, ami Japántól Tajvanon, Kanadán, Franciaországon át Belgiumig a világ számos pontjára elviszi a város, a régió és az itt élő emberek jóhírét – mondta az elnök, végezetül jó szórakozást kívánt a kétnapos rendezvény programjaihoz.

 



Fotó: Fantoly Márton

Kövessen minket a Facebookon is!