Helyi hírek 2019. szeptember 11. 07:30

Az örökös kérése: maradjon független a Káposzta!

Az örökös kérése: maradjon független a Káposzta!
Kedves Félegyháziak! Nagy öröm számomra, hogy édesapám, Kovács Ferenc köztéri alkotásait megszokták, megszerették a félegyháziak. Mind közül a legismertebb a főtéri csobogó lett, amelynek megújulását, áthelyezésének állomásait különösen féltő szeretettel kísérem figyelemmel.

Melengeti a szívemet a megnyilvánuló ragaszkodás, a felújításban is megmutatkozó féltés. Megtisztelőnek érzem, hogy a városvezetők – mint leszármazottat, családtagot, szellemi örököst – eközben minden részletről tájékoztatnak, kikérik a véleményemet.

Sajnálattal tapasztaltalom azonban, hogy az egyik politikai szerveződés a városlakók által Káposztának keresztelt alkotást saját jelképeként használja. Erről engem semmilyen módon nem tájékoztattak, amit azért is sajnálok, mert akkor személyesen mondhattam volna el kérésemet, amit most írásban tudok megtenni: tisztelettel arra kérem Félegyháza művészettisztelő közönségét, hogy továbbra is tartsák tiszteletben az alkotás függetlenségét, és ne használják édesapám alkotását politikai célokra!

Megértésüket tisztelettel köszönöm:

ifjabb Kovács Ferenc
szobrászművész

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Önkormányzati választás - 2019