Helyi hírek 2019. szeptember 16. 10:00

Viszlát, nyár!

Képgaléria
Viszlát, nyár!
Elmúlt a 2019-es nyár is. Rengeteg panasz érkezett az időjárására, viszont annál több dicséretet kapott a város termálfürdője, a Félegyházi Termál Parkfürdő. A rendezett, zöld környezet, a tiszta medencék, a színvonalas szolgáltatások ismét sok félegyházi családot, gyermeket és felnőttet csábítottak ki, elsősorban a meleg napokon.  Ilyenkor csaknem teltházzal üzemelt a fürdő – tudtuk meg Kelemen József fürdővezetőtől.

– Komoly előkészületek előzték meg az ide nyári szezont is. Hogy fogadták ezt a vendégek?

– Valóban: ezúttal nemcsak a téli hónapok során kialakult medenceburkolati hibákat kellett kijavítani, hanem a Zöld város beruházás strand területen áthúzódó öntözővíz-gyűjtő csatornájának lefektetése miatt felásott területet is szükséges volt rendezni: újrafüvesíteni, térburkolatot kijavítani, miközben a strand már látogatható volt. Az átmeneti helyzetet a fürdőzők szerencsére jól tolerálták.

– Júniusi végén megtörtént a szokásos nagykarbantartás is. Miért van erre szükség?

– Évente két alkalommal jogszabályi kötelezettsége az üzemeltetőnek a vízforgatós medencék teljes leengedése, takarítása és újratöltése. Mivel a medence feltöltése, hőmérsékletének és vegyszerezettségének beállítása 5-6 napig is elhúzódik, ezért ilyenkor lehetőség van a medencékben kialakult burkolati hibákat, falazatok festéshibáit, egyéb nagyobb javításokat is megoldani. Ettől függetlenül a fürdőben folyamatosan zajlanak kisebb-nagyobb felújítások, javítások. Jelenleg az uszodai ablakok elkorrodálódott zsanérjainak és vasalatának cseréje van folyamatban, továbbá az ősz folyamán sor kerül az uszoda mennyezetén futó kábeleket gyűjtő csatorna cseréjére is.

– Milyen újdonságokkal lepték meg idén a strandolókat?

– A nyári szezonra kisebb-nagyobb újításokkal is készült a fürdőt üzemeltető Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. A gyermekmedence fölé telepített napvitorlarendszer telitalálat volt, nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk főleg a kisgyermekes családoktól. Kevésbé észrevehető, mégis látványos a csúszdák feletti pergola cseréje. A nyári szezonra a napijegyet vásárlók számára újdonságként bevezetett kilépőjegy is nagy sikert aratott. Népszerűnek bizonyult a főbejárat mellett megnyitott strandos kellékeket kínáló üzlet is, ezért a bérlővel már a jövő nyári újranyitás lehetőségét tervezzük.

– Programokban sem volt hiány. Melyek voltak a legnépszerűbb események?

– A Balatonátúszásra készülők sikerrel teljesítették a távot, felkészüléshez a Félegyházi Termál Parkfürdő nyújtott segítséget. Sikeresen zárult az élőzenés éjszakai fürdőprogram-sorozat is, aminek során 10 alkalommal látogattak fürdőnkbe feltörekvő zenészek. A csendes órák bevezetésével, az autizmussal élőknek szerettünk volna kedvezni. A nyári strandnapunkat viszont sajnos meghiúsította az időjárás. Sok gyermek járt nálunk a különböző nyári táborok programjait élvezve, és a német vízilabda egyesület tagjai is megfordultak a fürdőben.

– Ezek szerint a látogatók hálásan fogadják a fejlesztéseket és a kezdeményezéseket.

– A félegyházi fürdő népszerűségét jól szimbolizálja, hogy a 2019-es Az év fürdője szavazáson a Bács-Kiskun megyei fürdők között a helyiek kedvenc fürdője kategóriájában a 3. helyen végzett, az összes megyei fürdő között pedig a középmezőnyében szerepelt és csak olyan nagy fürdők előzték meg, mint a majsai vagy a tiszakécskei. Ezúton is köszönjük a bizalmat, és nem állunk meg a fejlesztésekkel! A tervek között szerepel egy új, hidegvizes kút fúratása, amely biztonságosabbá teszi majd a fürdő medencéinek vízellátását. A következő évben is folytatódik a medencék burkolatának megújítása, valamint a csúszósnak ítélt burkolatok cseréje. Az üzemeltető a kisgyermekes családok igényeit előtérbe helyezve folytatja a gyermekmedence fejlesztését és a játszótér bővítését, kiemelten a kisgyermekek körében oly népszerű gyermekszigetet.
 

Kövessen minket a Facebookon is!